PUBLICITAT

El nou president de l'APRA vol «modernitzar» el sector agrícola

  • La consolidació de la cooperativa i la IGP, reptes de la nova junta
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Uns camps a la capital Foto: EL PERIÒDIC

Xavier Coma serà el nou president de l'Associació de Pagesos i Ramaders d'Andorra (APRA), en substitució de Miquel Font. Així ho va comunicar ahir l'entitat, després de la reunió de la Junta Directiva celebrada el passat dimarts, 17 de gener. Va ser en aquesta sessió on va quedar definit el Consell Permanent de l'APRA. Coma assumeix el nou càrrec amb l'objectiu de modernitzar el sector i adaptar-lo als nous reptes, segons va manifestar en les seves primeres declaracions com a president.

Coma estarà acompanyat per una junta «molt jove i amb moltes ganes de treballar», va assegurar. El vicepresident electe serà Àlex Gaspà, el tresorer Carles Verdaguer, el secretari, Jesús Maestre i els vocals seran Miquel Font, Daniel Torres i Ramon Rich.

El principal objectiu de l'APRA serà donar suport el sector tant com sigui possible, ajudant als pagesos i als ramaders a adaptar-se als nous reptes per modernitzar-se sense perdre la qualitat del que ofereixen. Així, es continuarà treballant per exemple amb la comissió de turisme rural, que oferirà assessorament un cop la llei estigui aprovada.

Més impuls a la cooperativa / Coma va manifestar que un altre aspecte en el qual l'associació vol posar especial èmfasi és en consolidar i impulsar «perquè arrenqui el vol» la Cooperativa de Sabors i Aromes d'Andorra, una iniciativa que «tindrà molt èxit amb les trumfes i herbes aromàtiques» i que es vol ampliar amb la producció de mel, aviram i altres productes autòctons que puguin ser comercialitzats, va informar Coma. L'objectiu, va assegurar, és que «aquesta societat serveixi de canal de comercialització per als productes de la terra», va manifestar a l'ANA.

Sobre la Identificació Geogràfica Protegida (IGP) que concedeix la Unió Europea, Coma va assegurar que s'està fent una bona tasca però «la costa és llarga».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT