PUBLICITAT

Dia fluix per als joves de la FAE en les curses FIS de la Molina i Notre Dame

  • Destaca Jan Missé amb una quarta plaça encara per confirmar i una gran millora en punts
EL PERIÒDIC
LA MOLINA // RHEMES NOTRE DAME

Periodic
Solsona mira el temps després d'acabar una cursa, l'any passat Foto: EL PERIÒDIC

Els joves corredors de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) van acaparar ahir tota l'atenció en les proves FIS que hi havien a l'estació catalana de la Molina i en la italiana de Rhemes Notre Dame.

Jan Missé va brillar per damunt de tots amb una quarta posició en el gegant de la Molina tot i que va acabar a gairebé un segon del tercer classificat. Missé, però, va aconseguir 69,02 punts i donarà així un salt qualitatiu enorme en el rànquing, ja que tenia 99,11 punts i ocupava el lloc 3.256 de la classificació.

També va obtenir un resultat acceptable Guillem Casal, que va ser onzè i també millora en punts FIS: de 95,45 que tenia a 91,44 que va treure ahir. Quant a la resta de corredors de la FAE, cap d'ells va accedir a la segona mànega: ni Nil Esteve ni Josh Alayrach, aquest últim després de fer un gran temps en la primera mànega que el situava entre els primers.

En la cita italiana el corredor més destacat de la FAE va ser Robert Solsona, amb un discret 33è lloc dels 36 que van poder completar la segona mànega. La pista d'eslàlom de Notre Dame és coneguda per la dificultat tècnica que té per sí sola, però ahir es va afegir algun altre ingredient que va provocar més d'un 60% d'abandons o desqualificacions, sobretot a causa de la neu, que per als últims dorsals ja estava molt tova i moguda, cosa que provocava nombroses sortides de línia.

Solsona va cometre nombroses errades en la primera mànega tot i que en la segona també va fer un dels pitjors cronos i al final es va haver de conformar amb 110,49 punts, una xifra que queda a anys llum dels 77.31 que té actualment de mitja.

Pitjor li va anar a la resta de la delegació. Nil Ruíz, Axel Esteve i Gabriel Barios van ser desqualificats en la primera mànega i Joan Verdú va fer un temps tan discret que ni tan sols va disputar la segona.

VIDOSA ENTRA EN ACCIÓ / Avui reapareix el primer espasa de l'equip masculí, Roger Vidosa, que juntament amb Marc Oliveras afronta la jornada d'entrenaments de cara al descens de Copa d'Europa que ha de disputar demà a l'estació austríaca d'Altenmark Zauchensee.

També avui Kevin Esteve es desplaçarà a l'estació alemanya de Garmisch-Partenkirchen, allà on va fer l'any passat un resultat d'estrella als Mundials –sisè en el descens de la supercombinada–, per disputar demà un descens de Copa del Món.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT