PUBLICITAT

Els permisos de treball disminueixen un 3%

  • Els permisos transfronterers cauen el 4,2% situant-se en les 1.722 persones
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'entrada del Servei d'Immigració Foto: EL PERIÒDIC

En data 30 de setembre, els permisos de residència i de treball sumaven 33.902 autoritzacions, el que representa una tendència anual decreixent del 3%. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística, que va afegir que el total de baixes al país comptabilitzades entre el juliol i el setembre va ser de 253. Aquesta xifra es va reduir un 15,8% en tendència anyal.

Pel que fa als permisos per a fronterers, Estadística en va comptabilitzar 1.722, el que representa una reducció anual del 4,2%. I la caiguda encara és més significativa en el cas de les autoritzacions de treball temporal per a empreses estrangeres en vigor. Estadística va assenyalar que tot i el fort creixement de les autoritzacions inicials d'aquest tipus, el nombre de permisos en vigor l'últim dia del mes va tenir una tendència negativa d'un 26% anual.

En canvi, se sol·liciten a Immigració més permisos de residència simple. Fins al setembre 7.827 persones tenien aquest permís, el que representa un creixement del 2,7% en tendència anual, el mateix percentatge d'augment que al trimestre anterior.

El departament va posar de relleu que de la mateixa manera que per les autoritzacions de fronterers, la corba del nombre d'autoritzacions de residència i treball en vigor cada mes mostra una tendència forta i regular cap a la baixa. En total la disminució és de 1.062 autoritzacions en un any.

En canvi, la tendència del nombre d'autoritzacions de residència sense treball està a l'alça des del 2008. En un any s'han comptabilitzat 240 residents més.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT