PUBLICITAT

El codi de procediment civil dóna el primer pas

  • La Comissió d'Interior del Consell General disposa de l'esborrany elaborat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Advocats en la darrera Assemblea Ordinària, col·lectiu preocupat per impulsar el nou codi civil. Foto: EL PERIÒDIC

És una demanda històrica dels diferents col·lectius que hi treballen en l'àmbit de la justícia. La necesitat d'un codi del procediment civil s'ha reclamat en celebracions com el dia dels advocats, amb la nova composició del Consell Superior de la Justícia, i fins i tot en l'àmbit polític. Què és una necessitat tothom ho sap i està d'acord, però la difícil feina que suposa en l'àmbit de redacció d'un document com aquest ha estat el que s'ha quedat penjat en tot aquest temps. Doncs ara sembla que la voluntat està basada en actes. Així ho va explicar l'exdegà del Col·legi d'Advocats, Jean Michel Rascagneres, qui va assegurar que la Comissió d'Interior del Consell General té en mans el dibuix d'aquest esperat codi i ja s'han realitzat unes converses incipients per establir com es pot desenvolupar tot el seguit de feines que suposa aquest treball.

Des del grup de Demòcrates per Andorra es van mostrar favorables a que aquesta qüestió es quedi desencallada i es tiri endavant, tot i que van destacar que hauria de ser una qüestió on l'oposició formi part en una norma per al país necessària que no tingui cap color polític.

Aquest esborrany va ser redactat per una comissió específica a demanda del CSJ, formada pel Col·legi d'advocats, la Batllia i el Tribunal Superior. Aquest redactat, que suposa un dibuix del que es vol que sigui el codi de procediment civil, es va transmetre en un informe al CSJ i «ara el que falta és la redacció i això és una feina complicada», va explicar Rascageneres.

Al consell general / El famós dibuix elaborat entre lletrats, batlles i magistrats està ara en mans de la Comissió d'Interior del Consell General, qui haurà de crear per elaborar el text una comissió tècnica que haurà d'estar formada pels diferents col·lectius que formen part de la justícia andorrana, però també per altres catedràtics especialitzats en temes de procediments.

El codi de procediment civil suposa les regles del joc de la manera de procedir en els judicis i en els passos previs a l'execució de la sentència. Fins ara els advocats, batlles i magistrats es basen en textos de 1916, 1922 i 1986. «Aquests han quedat bastants desfasat i com en altres països que han fet modificacions del seu codi de procediment civil, nosaltres hem de crear el nostre», va explicar Rascagneres.

Ara però, falta que es formi la comissió d'experts i que s'iniciï ja, definitivament, la redacció del que serà el primer codi de procediment civil andorrà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT