PUBLICITAT

El consum d'energia disminueix un 0,6% al desembre

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Comptadors elèctrics Foto: EL PERIÒDIC

El consum total d'energia durant el mes de desembre es va situar en 29.685 TEP (Tones Equivalents de Petroli). Així ho va publicar ahir el Departament d'Estadística, que posa en relleu que les dues tendències continuen evolucionant a la baixa; marginalment la mensual (-0,6%) i més significativament la interanual (-5,4%). Pel que fa a l'energia elèctrica, el consum va sert de 56.593 MW/h (Megawatts per hora), mantenint- se estable la tendència mensual i registrant la interanual un retrocés del -3,2%.

En relació a la baixa de la tendència mensual, Estadística destaca el marginal augment que registra el consum de fuel domèstic (0,6%). La caiguda de la tendència interanual al -5,4% s'explica per la davallada del diferencial interanual que presenten les principals fonts energètiques, excepte en el cas del gasoil de locomoció, que registra un marginal descens (-0,6%). El fuel domèstic davalla un -8%, la gasolina un -5,8% i l'electricitat un -3,4%. Estadística assenyala que el consum d'energia evoluciona en llindars inferiors als dels anys precedents i actualment presenta una tendència baixista.

El consum total d'energia elèctrica es va mantenir estable al desembre i va tornar a presentar un nou retrocés en termes interanuals (-3,2%). En la tendència mensual la majoria de segments mantenen nivells de consum estables, llevat d'estacions d'esquí, que augmenta un 3,4%. Dels segments que davallen el consum, Estadística destaca construcció i annexes, que registra un -2,5%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT