PUBLICITAT

El Govern paga 362.000 euros pels serveis d'helicòpter

  • El fons servirà per pagar el vehicle d'emergència el març, l'abril i el maig
  • Tres de cada quatre actuacions estan relacionades amb salvaments i incendis
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Consell de Ministres va anunciar ahir l'acord del pagament corresponent a les mensualitats del març, l'abril i el maig a l'empresa contractada per oferir els serveis d'helicòpter d'emergència per a l'ús de l'Administració General. L'adjudicació es va realitzar a l'empresa Heliand, SA, per un import de 120.639,99 euros mensuals, concretats en la sessió de Govern del 10 de març d'aquest any, amb venciment a finals d'any.

PREVENIR I CONTROLAR FOCS
Una gran majoria dels serveis d'helicòpter d'emergència (tres de cada quatre aproximadament) corresponen a actuacions dutes a terme pel Departament de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament. En concret, fan referència a tasques de recerca i rescats aeris, a la permanència en competicions d'alta muntanya, a transports sanitaris, a reconeixement de zones d'allaus o a extinció d'incendis.

Els serveis d'helicòpter d'emergència s'utilitzen també pel sondatge de neu a les diferents allaus per part del Departament de Mobilitat i Explotació de Carreteres, o, de manera puntual, per actuacions del Departament d'Agricultura i Patrimoni Natural.

Aquest mateix any Heliand, l'empresa adjudicatària del Govern, ha hagut d'invertir aproximadament quatre milions i mig d'euros per adaptar-se a la normativa europea, que obliga a transportar persones en un helicòpter biturbina. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT