PUBLICITAT

El Govern treballa en un reglament per acabar amb els vehicles abandonats

  • El Ministeri elabora un inventari per controlar la «preocupant» gestió dels olis de PCB
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un vehicle abandonat al riu, a Ordino. Foto: ANA

El Govern ha realitzat una campanya d'inspeccions per avaluar el nombre de vehicles abandonats i la seva distribució pel país. El director de Medi Ambient, Marc Rossell, va reconèixer que és una situació problemàtica perquè a més de ser un residu per sí mateix, aquests vehicles contenen líquids i productes molt contaminants. Per aquest motiu, cara el Pla Nacional de Residus 2012-2016, es vol «regular» el final de la vida útil d'un vehicle. El ministeri ja treballa en un reglament per evitar que puguin ser abandonats a la via pública amb tanta facilitat.

De fet, va explicar Rossel, aquest reglament ja es va intentar tirar endavant amb anterioritat. Ara el que es vol fer és reprendre'l i fer-lo entrar en vigor properament. Paral·lelament, es vol fer campanya per fer entendre de la perillositat que representa pel medi ambient deixar a la via pública vehicles sense vida útil.

inventari de pcb / Seguin amb els residus contaminants, al PNR queda establerta la necessitat de controlar exhaustivament la gestió dels olis de PCB (bifenils policlorats), altament perillosos, també per la salut humana. Aquesta gestió «preocupa», va reconèixer Rossell, i es treballarà per anar-los exportant i perquè el trasllat es faci amb totes les garanties possibles.

Amb tot, el que està duent a terme actualment el Ministeri és un inventari de quines empreses encara utilitzen aquest oli contaminant, entre les quals s'hi troba FEDA. Legalment poden seguir funcionant, però la normativa internacional obliga a que es vagin canviant per arribar a la seva desaparició total.

El PCB pot tenir conseqüències fatals pel medi ambient si no es manipula correctament. FEDA ja va ser alertada fa un parell d'anys per tenir transformadors abandonats, una situació que va ser destapada per aquest rotatiu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT