PUBLICITAT

I ara, l'encampadana

  • Més de 1.800 racions d'escudella permeten omplir la plaça de Sant Miquel de jovent, padrins i també de turistes
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Un jove barreja l'escudella, ahir. Foto: ANA / M.S.

Celebrades les d'Escaldes, Canillo, Andorra la Vella, Sant Julià i la Massana, les tradicionals escudelles del primer mes de l'any es desplacen ara fins a la parròquia encampadana. Ahir va ser el torn de la vila d'Encamp, i la setmana que ve, si el temps ho permet, serà el torn de la del Pas de la Casa. La plaça de Sant Miquel va omplir-se per poder degustar les 1.200 racions, elaborades amb 70 quilograms de carn picada per a fer mandonguilles, 30 quilos de jarrets, 16 gallines, 20 quilos de cansalada, 25 més de botifarra negra i blanca, pastanagues i cebes, entre altres productes.

El cap d'Àrea de Museus i Tradicions del Comú, Àlex Arnó, que fa 17 anys que participa en l'elaboració de l'escudella, va explicar el ritual dels preparatius. «El dissabte ens trobem amb les padrines i comencem a tallar i netejar les verdures i també la carn». Aquest mateix diumenge la feina va iniciar-se a les tres de la matinada, després de fer el foc per a les cinc grans olles preparades per a poder donar de dinar tot el públic assistent.

Arnó va destacar que l'escudella d'Encamp, que aquest any celebra el 25è aniversari, és una festa «molt arrelada», va manifestar a l'ANA. A més, va senyalar que és una activitat que crida molt l'atenció als turistes i fins i tot alguns van baixar després d'esquiar per a poder prendre part de la diada de Sant Antoni.

Per la seva banda, el cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, va valorar molt positivament la gran participació tant de visitants com també del jovent o de les padrines encampedanes implicades en l'elaboració de l'escudella.

Abans de poder tastar l'escudella, però, va tenir lloc la també tradicional subhasta dels encants. Aquest any va haver-hi 25 lots amb productes típics del país com botifarres, llonganisses o pernils, a més de vins i xocolates i també tortells. En total van recollir-se uns 1.700 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT