PUBLICITAT

La construcció del nou geriàtric d'Escaldes es retarda uns mesos

  • El Comú encara no disposa del projecte constructiu que havia d'estar finalitzat al 2013
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els terrenys enfront de l'edifici de Caldea on es té prevista la construcció del geriàtric. Foto: ONA MORANTE

La construcció del geriàtric que està projectat edificar als terrenys enfront de l'edifici de Caldea patirà un retard. Així ho van confirmar des de Molines Patrimonis, promotora d'aquesta residència que va ser anunciada que seria una realitat l'any vinent. Des del Comú d'Escaldes no disposin encara del projecte, tot i que van confirmar que a partir de febrer s'esperava comptar ja amb ell per poder iniciar els tràmits corresponents prèvies.

La superfície anunciada de 7.500 metres quadrats amb una capacitat de 140 places residencials, a més de 20 per al centre de dia, ubicada al carrer Josep Viladomat, al costat del complex de Caldea encara no ha patit cap tipus d'obra per fonaments del que serà un centre geriàtric ubicat al centre del país.

Fonts consultades han afirmat que no hi ha cap tipus de problema important que pugui comportar un retard important, però el que sí que està clar és que l'anunciada data de l'any vinent perquè sigui un centre amb activitat amb ple rendiment, podria resultar a hores d'ara massa precipitat. A finals de l'any passat es preveia que s'iniciaria la construcció i ara per ara encara no està el projecte en mans de l'autoritat comunal. Tot i això, el retard pot tractar-se d'uns mesos i no s'espera que sigui molt més. Amb tot, l'actual cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, confia que el geriàtric estigui en funcionament durant aquest mandat.

ELABORACIÓ DEL DISSENY /Les dues parts implicades en la instal·lació, Molines Patrimonis i Serveis Assistencials i Residencials SAUR, havien de treballar durant l'any passat el que ha de ser la definició del projecte administratiu que inclou el disseny del que serà el centre.

L'edifici, tal i com va anunciar Molines Patrimonis, estarà dissenyat atenent «els criteris d'eficiència energètica, qualitat i confort».

La posada en marxa d'aquest nou centre residencial a Escaldes significarà, a més, la creació de 80 llocs de treball fixos i qualificats entre metges, infermeres, auxiliars de geriatria, psicòlegs, fisioterapeutes, personal administratiu o de manteniment i neteja entre altres.

Amb la concreció d'aquest projecte, a més d'ajudar a la reincentivació econòmica de la parròquia, es tanca una demanda de la ciutadania iniciada anys enrere. Va ser l'ara cap de Govern, Toni Martí, qui va establir-ne els primers passos només iniciar la seva segona legislatura comunal, al 2007, després de veure que el projecte requeria de recolzament privat.

Finalment al maig del 2009 es va arribar a un acord amb Molines Patrimonis perquè s'encarregués del projecte. El consell de comú va aprovar traslladar una cessió obligatòria de terreny a una altra unitat d'actuació de la parròquia, de propietat comunal, en tant que la cessió originària corresponia a una superfície de 144,45 metres quadrats, la qual no complia amb la superfície mínima edificable prevista al Pla d'Ordenament Urbanístic Parroquial (POUP). Ara però, la data anunciada de l'any vinent pot tenir un retard, però des de Molines Patrimonis, esperen que no sigui important.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT