PUBLICITAT

La corporació redueix un 10% els sous dels càrrecs electes

  • Els consellers que no tinguin assignada cap presidència seran mileuristes
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
Mandicó, al passat Consell. Foto: EL PERIÒDIC

El Comú de Canillo ha acordat aplicar una rebaixa global del 10% dels sous dels càrrecs electes. D'aquesta manera, els salaris dels cònsols estaran per sota dels 4.000 euros, mentre que els consellers amb presidència passaran a percebre 1.350 euros. Finalment, els consellers que no tinguin presidència seran mileuristes, cobrant 1.050 euros.

El cònsol major, Josep Mandicó, va explicar que la baixada de salaris «potser no es correspon amb la feina que hi ha, perquè n'hi ha molta», però com que era un compromís electoral, «la situació és la que és i hem de començar donant exemple» a la ciutadania.

Tot i que el pressupost encara no s'ha acabat de tancar , ja ha quedat pactada aquesta rebaixa de sous, igual que ho ha fet la resta de comuns (a excepció de Sant Julià).

D'altra banda, es mantindrà la tretzena paga i es congelaran els salaris del personal de la corporació. Amb tot, Mandicó va explicar a l'ANA que són els salaris dels cònsols els que es veuen més afectats.

Pel que fa al pressupost per a l'any 2012 en el que treballa la corporació, haurà de disminuir entre un 10 i un 15% tenint en compte les previsions d'ingressos que ha calculat el Comú, que no arriben als 10 milions d'euros. Així, no es preveuen noves inversions, i el gruix d'aquest capítol es destinarà a pagar l'última fase de l'aparcament del Prat del Riu, amb una partida d'aproximadament 1,5 milions d'euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT