PUBLICITAT

Jornet marca el territori

  • Ludo Albós, 15è, és el millor dels andorrans, que ofereixen una lliçó de lluita en una Vertical molt exigent
EL PERIÒDIC
ARINSAL

Periodic
Jornet observa els seus rivals, ahir abans de la sortida de la Vertical. Foto: ÀLEX LARA

quan la batalla és tan dura, amb rivals tan exigents i amb un recorregut de gran duresa, llavors la recompensa és més a prop perquè no es tracta de guanyar, sinó de donar-ho tot. Ahir, l'equip nacional d'esquí de muntanya va lluitar cada centímetre de la Vertical, primera prova de la Copa del Món –Font Blanca–, i ho va fer tant que ja sabia que no podia aspirar a fer ombra al mític Kilian Jornet, aquest privilegiat de la Cerdanya que ahir, novament, va guanyar amb claredat. Ludovic Albós va ser el millor andorrà, 15è, potser lluny de l'estratosfèric Jornet, però a tocar del premi que es mereixen tots els que no agafen aire fins creuar la línia de meta.

La sortida masculina va ser una bogeria. Sense treva des de l'inici, Jornet va agafar un avantatge inicial de 15 segons com si fos fàcil. Al darrera, les cares dels perseguidors ho deien tot. ¿On va aquest noi? El cerdà anava a per la victòria, a marcar el territori en la primera prova de la Copa del Món de la temporada, i a deixar clar que, un any més, vol el títol. En el primer descans, les boques obertes, la suor caient, els ulls mirant al cim com demanant clemència, però tots remant cap amunt. Ludo Albós i Joan Albós van passar en el primer gran grup. Al darrera, Ferran Vila, Dodo i David Albós patint més enllà. Aquella manera d'arrencar va desmuntar l'arbre, i totes les pomes queien pel seu propi pes. Al davant, en la part final ja, Jornet va regular perquè l'italià Holzeknecht s'acostava, i va vèncer. En arribar, es va agenollar a la neu, extasiat, i va esperar els rivals per encaixar-los les mans.

En categoria femenina, la francesa Laetitia Roux tampoc no va deixar fer. Mireia Miró, l'esperança catalana, segona ahir, la va tenir sempre a la vista, però la potència de la seva rival va ser superior. Als voltants del recorregut, poc públic, però entregat. Els esquiadors que ho seguien, simplement, sabien que allò eren bèsties. Homes i dones de ferro.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT