Toscano es retroba amb el gol i dóna el triomf contra l'Organyà

• Maicon debuta en un Andorra plagat de baixes i encara enemistat amb el bon joc
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Toscano es desequilibra pressionat per un defensa, en l'Andorra-Organyà d'ahir a Aixovall. Foto: ÀLEX LARA

El FC Andorra van sumar ahir tres punts vitals per continuar recuperant la moral perduda. El conjunt tricolor continua tirant de resultadisme i deixant de banda el bon joc però el cert és que la victòria d'ahir és de les que donen credibilitat per ser contra un rival dels potents, l'Organyà (3-1) i perquè hi havia baixes de pes (Marc Pujol i Cristian, sobretot). Gran notícia, com també ho és que Toscano marqués. Feia quatre mesos –des del 25 de setembre a Solsona (1-2), en el tercer partit de lliga– que no ho aconseguia, ahir ho va fer per partida doble i gràcies als seus gols l'Andorra continua escalant posicions.

La mala relació amb la pilota no treu que l'Andorra estigués més endreçat en defensa que de costum. El partit va ser ensopit, lent, freturós de pilotes rases. Com ha passat molt sovint, l'Andorra va marcar aviat i es va dedicar a especular. Fabio va rematar de cap a la sortida d'un còrner al minut 7 i fins el descans va dedicar-se a conservar la renda. L'Organyà, irrecognoscible, no tenia idees per empatar tot i que el quart lloc que ocupava en la taula abans de començar aquesta jornada, l'última de la primera volta. Però amb poc que va fer va empatar abans del descans, al minut 39. Dom va penjar una pilota a l'àrea, Nordin va controlar sol amb el pit al punt de penal i d'esquenes a porteria va fer una xilena perfecta que Ferran Pol només va poder seguir amb la mirada.

Aixovall ja ha vist unes quantes remuntades aquesta temporada d'equips que encaixaven un gol, empataven, es creixien i acabaven guanyant o empatant. Ahir, però, l'Andorra no va permetre la reacció visitant. En alguna cosa ha canviat. I així ho va reflectir Ludo quan va xutar al pal en la primera jugada després del descans. Mejías, que va sortir a la segona part pel juvenil Leo, va donar més cervell i possessió i la millora va ser evident. Ell mateix va treure una falta que va tocar Ludo de primeres i que va culminar Toscano en una perfecta jugada de pissarra al minut 62 i al 72 de nou el punta tricolor va assaborir el gol després d'un gran control i retall dins de l'àrea. Al 79 Emili va ser expulsat en veure la segona groga però l'Andorra no va patir res per defensar els tres punts.