PUBLICITAT

Verdú tanca els Jocs de la Joventut amb una 8a posició en l'eslàlom

  • Acaba 11è la primera mànega i en la segona assoleix el quart millor temps
EL PERIÒDIC
INNSBRUCK / VEYSONNAZ

Periodic
Joan Verdú somriu ahir, just després d'acabar l'eslàlom d'Innsbruck. Foto: EL PERIÒDIC

Després del bronze que va aconseguir ara fa una setmana, Joan Verdú va tancar el cercle amb una 8a posició ahir a l'eslàlom dels Jocs Olímpics d'Hivern de la Joventut disputats a Innsbruck. L'andorrà va superar les previsions en aquesta disciplina, i si bé va marcar el 11è temps en la primera mànega, en la segona es va superar amb una meritòria 4a posició que el va deixar finalment 8è amb un crono d'1min 21,33s, a menys de dos segons del guanyador, el suís Sandro Simonet.

Verdú acabava ahir amb la participació andorrana als Jocs amb l'eslàlom. L'andorrà va patir l'arribada de la neu, que ahir va caure durant tot el dia a l'estació austríaca. A la primera mànega, l'esquiador va estar «correcte», segons la FAE, 11è i a 2,6s del primer temps. El problema en aquesta primera baixada va ser la manca d'acció, tot i que «tècnicament» ho va fer «molt bé». En la segona mànega, Verdú va sortir 20è i va aprofitar per fer una excel·lent baixada, quart ara, que fins i tot per uns moments el va deixar com a líder provisional. Finalment, l'andorrà va ser 8è.

El seu entrenador, David Fillet, va considerar la cursa de Verdú com a «magnífica»: «Ha sabut adaptar-se a les dificultats i corregir els paràmetres que no havien funcionat bé en la primera manega». Fillet va afirmar que l'esquiador de la FAE havia fet «un pas important endavant».

LA FAE VALORA ELS RESULTATS ALS JOCS / Segons un comunicat que va emetre ahir la FAE, la direcció tècnica valorava els resultats assolits «en esquí alpí tant per Sara Raméntol com per Joan Verdú», i els catalogava «d'excel·lents» i que «demostren» que el treball que s'està fent amb els joves «està donant els seus fruits». Així mateix, la direcció tècnica de la FAE, encapçalada per Carles Visa, va destacar també la participació i els resultats «en les modalitats de freestyle i snowboard», ja que «el treball amb aquests joves atletes (Maeva Estevez i Ian Serra) i en aquestes

disciplines porten força menys rodatge que les d'esquí alpí». Així mateix, la FAE va agrair l'esforç i el treball dels entrenadors David Fillet i Guy Diaz, «ja que s'han buidat per què els nostres atletes disposessin del temps necessari que els esportistes també han de dedicar als estudis i descans».

LLUÍS MARÍN PASSA A LA FINAL / En surf de neu, la segona Copa del Món de Veysonnaz va tenir ahir les sessions de qualificació, amb Lluís Marín amb el bitllet per a les finals d'avui després de ser 7è en les sèries. El surfista de neu va fer un bon treball i no va tenir problemes per classificar-se.

ELS JOVES, A LA MOLINA / Ahir també hi va haver el primer eslàlom que s'havia de disputar a la Molina. Josh Alayrach, que va abandonar a la primera mànega, va assolir una segona posició, mentre que Pol Ferrer va acabar quart. Pel que fa a Nil Esteve, Guillem Casal i Jan Missé, van abandonar. «Espero que demà –per avui, al segon eslàlom– ens vagi millor, ja que saben esquiar molt millor», va dir ahir l'entrenador de l'equip, Marc Gutiérrez.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT