PUBLICITAT

Dos turistes francesos, greus per un accident a les Bordes d'Envalira

  • El sinistre es va produir entre un vehicle i un autobús de línia
  • Una dona de 54 anys i un jove de 19 amb politraumatismes van ser operats ahir
EL PERIODIC
CANILLO

13072010 accident
Estat de com van quedar els vehicles implicats, el bus i el turisme, de matrícula francesa. Foto: MARTA TORT / ANA

Un accident ahir cap a les 8:30 hores a les Bordes d'Envalira, a la parròquia de Canillo, entre un vehicle amb matrícula francesa i un autobús de la Cooperativa Interurbana, va ocasionar dos ferits greus, els ocupants del turisme, tots dos de nacionalitat francesa i turistes al Principat, i altres tres viatgers del bus, que van resultar lleus. Els ferits van ser evacuats en helicòpter a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Els testimonis van explicar a l'ANA que el vehicle circulava en direcció al Pas de la Casa i presumptament va envair el carril contrari i va xocar contra l'autobús, que anava en direcció a Soldeu. L'accident es va produir a la CG-2, que va estar tallada en els dos sentits de la marxa, cosa que va ocasionar importants retencions. Al lloc de l'accident es van desplaçar diverses dotacions dels Bombers, del SUM, de la Policia i dels agents de circulació.

L'ESTAT DELS ACCIDENTATS
L'Hospital va informar ahir que els dos ferits greus en l'accident pateixen politraumatismes, van requerir intervenció quirúrgica i el seu pronòstic és greu, després de les operacions tots dos van ser ingressats a la UCI i estaven estables dins de la gravetat. D'una banda, la dona de 54 anys que respon a les inicials C. R. va ser intervinguda ahir al migdia, mentre que el noi de 19 anys, E. C., passarà pel quiròfan en les pròximes hores. Dels altres dos ingressats al centre hospitalari, que viatjaven en l'autobús, un d'ells ja ha estat donat d'alta, i la dona de 74 anys, T. X. C., presentava un traumatisme facial i també va ser intervinguda ahir, tot i que el seu pronòstic no era greu. L'accident es va produir al punt quilomètric 19,75 de la CG-2, a l'alçada de les Bordes d'Envalira. Segons va informar el cos de Policia, un Fiat amb matrícula francesa que circulava en direcció al Pas de la Casa va envair el carril contrari per causes a determinar i va xocar frontalment amb un autobús de la línia que circulava pel carril contrari.

L'autobús, que portava quatre passatgers, a més del conductor, va quedar aturat al voral de la carretera contra una senyalització vertical, mentre que el turisme va quedar molt malmès al mig de la calçada. Els Bombers van haver d'intervenir el vehicle per excarcerar-ne els dos ocupants: la conductora, de 54 anys, i el passatger, de 19. El primer diagnòstic fet al lloc dels fets pels mateixos Bombers ja indicava que la dona, a qui es va evacuar primer, patia algunes lesions internes, mentre que el noi hauria patit lesions a les cames. Dels cinc ocupants de l'autobús, tres van resultar ferits lleus: un búlgar de 35 anys, una espanyola de 61 anys, tots dos no-residents i una resident espanyola de 74 anys. Segons un dels passatgers, que va resultar il.lès, el vehicle va envair el carril contrari i va xocar contra l'autobús sense que el seu conductor pogués fer res per esquivar-lo, va assegurar a l'ANA.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT