PUBLICITAT

Lusitans i Pidasa, cara a cara pel lideratge de Primera Divisió

  • El VPC juga fora contra el líder, i el Joan Alay rep la Copa LAB
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El protagonista del dia és l'esquí de muntanya amb la Copa del Món de la Font Blanca, però en esports d'equip hi ha diverses cites al Principat. Una, amb futbol, la Lliga Nacional i la segona eliminatòria de la Copa Constitució. L'altra, amb bàsquet, perquè la Copa LAB es disputa en tota la jornada d'avui. El VPC Andorra juga lluny de casa.

La Primera Divisió del futbol nacional està bullint a la part alta de la classificació, on avui, a més, hi ha un partit en què dos equips es juguen el lideratge i donar un fort cop a la taula. A les 12.00, al camp d'Alàs, el Construccions La Posa Lusitans i el Pidasa Santa Coloma lluitaran per la primera posició. Els homes de Vicenç Marqués són ara segona a la taula amb 25 punts, mentre que els de Luis Blanco en sumen 26 en la primera posició. Aquest duel entre capdavanters pot venir bé d'altres equips, com ara l'Escale Santa Coloma, que és tercer amb 23 punts i disputa la 12a jornada contra el Ranger's (18.00, Aixovall), el cuer que no ha sumat cap punt encara i que té un bagatge per oblidar de cinc gols a favor i 59 en contra.

Per altra part, el Matecosa Sant Julià haurà de fer bé les coses davant del Transportes Couto Engordany (12.00, Aixovall), per no despenjar-se massa –té ara 21 punts. El partit que tanca la jornada serà el Principat-Construccions Modernes Inter Escaldes, a les 16.00.

El paper d'avui del VPC Andorra és complicat. Els andorrans, que van vèncer la setmana passada a casa, tenen avui en contra el pitjor rival possible, el líder de la competició d'Honor. El conjunt que dirigeix Michael Broad tindrà al davant el Stade Saint Gaudinois, un equip invicte en 11 jornades i que suma 46 punts, molt lluny això dels 10 que en té el VPC, que durant tota la temporada només ha aconseguit el triomf en dues ocasions.

L'anterior victòria, 23-18 contra el Canton Saint Lys, va servir per fer reviscolar el bloc, però avui el rival no deixa de ser d'empresa quimèrica. Amb tot, el VPC Andorra viatja amb la intenció de plantar cara i intentar treure quelcom positiu. El VPC necessita recuperar terreny al Canton Saint Lys, penúltim amb quatre punts més que els andorrans.

Avui comença i acaba la Copa LAB. Dos grups amb tres equips per què quedin dos guanyadors que s'enfrontaran en la final. En el grup A, el CB Femení, la UE Engordany i el BC In Principat –curiós duel entre les dues potències: un dels dos quedarà sense títol–, i en el grup B, el BC Encamp, el Filand i el Naturlàndia Insitu. Els partits arrenquen al Joan Alay a les 10.00 i acaben amb la final, que serà a les 18.00.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT