Empat a 18s del final

• L'Hotels Plaza recupera el terreny perdut en la primera part amb un doble penal de Nacho Llamas
BURELA

Nacho Llamas, autor del gol de l'empat "in extremis", durant el matx disputat a la primera volta de la lliga. Foto: EL PERIÒDIC

El pavelló Vista Alegre de Burela va veure ahir un bon partit de futbol sala en què hi va haver repartiment de punts. Tot i això, l’empat el va haver de lluitar l’Hotels Plaza Andorra, que des del minut 16 de la primera part va anar perdent per culpa d’una jugada personal i una canonada de Cristian Chao que Aitor res no va poder fer per evitar-la. Nacho Llamas, a 18 segons del final del partit i gràcies a un doble penal, va posar la igualada i un punt que vola cap a Andorra des de la difícil localitat gallega.
L’Hotels Plaza Andorra va tenir la pilota i ben bé el control del joc, però va ser qui primer va encaixar el gol. La diana va ser imparable, perquè Cristian Chao va soltar una fuetada que Aitor va veure passar. Corria el minut 16 quan l’Hotels Plaza dominava el rival en el seu terreny de joc, però Chao va robar una pilota i tot sol va iniciar una jugada personal que va acabar amb la pilota dins de la porteria visitant.
Els andorrans van continuar amb la lluita i amb el control habitual de la pilota. Passades i més passades intentaven desequilibrar la defensa local, però l’objectiu no s’aconseguia de cap manera.
Amb el resultat d’1-0 es va acabar la primera part. En la represa, l’Andorra va continuar buscant la igualada de totes les maneres, mentre el Burela es carregava aviat de faltes. Això podia desfer el treball local, i així va ser. Quan faltaven dos minuts de partit, el Burela ja estava pressionat per la possibilitat que havia donat als andorrans de tenir el doble penal. D’aquesta manera, Xavi De la Rosa va demanar temps mort a un minut de la botzina i va sortir a atacar amb cinc, amb Aitor fent la feina. En una acció, un xut de Nacho Llamas va pegar en la mà d’Emil, i els àrbitres ho van veure per assenyalar la infracció. El mateix Llamas va ser l’encarregat de posar l’empat des del punt fatídic, quan només restaven 18 segons per al final del duel.
El Burela va voler reaccionar, i va demanar ràpid temps mort, però tot i sortir a buscar el gol que els havia de donar la victòria davant un pavelló entregat amb un miler d’espectadors, la cosa va poder ser ben bé al contrari, perquè Emil en va tenir una que va poder capgirar la història cap al color visitant.

DE LA ROSA, PLETÒRIC PER L’EMPAT / «Ha estat un partit complicat, a un pavelló que pressionava molt i contra un equip molt fort, amb jugadors molt bons i que s’ha reforçat. Està fet per pujar», va dir després del matx l’entrenador andorrà, Xavi De la Rosa. «Hem intentat pressionar, fer un partit en què hem jugat el nostre joc, defensiu però amb les línies avançades, amb poques ocasiones». De la Rosa va valorar el punt sumat: «Un empat molt bo, increïble». «Continuem segons passi el que passi demà –per avui–», va afirmar.