PUBLICITAT

Les factures impagades al SAAS superen els 5 milions d'euros anuals

  • A mitjan de l'any passat encara quedava per cobrar el 4,2% dels impagaments del 2010, més de 600.000 ?
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'entrada de l'Hospital Foto: EL PERIÒDIC

El Servei de Gestió de Cobraments és l'encarregat d'efectuar les reclamacions de les factures impagades per part dels usuaris del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS). Només l'any 2010, el departament va gestionar factures per un valor de 5,1 milions d'euros, segons es desprèn de la memòria del SAAS d'aquest any, recentment publicada. És a dir, els usuaris van deixar de pagar més de cinc milions a la sanitat andorrana. D'aquest import, el 12,8%, és a dir, més de 660.000 euros, encara no s'havia aconseguit abonar a final d'any.

Els mètodes emprats pel Servei de Gestió de Cobraments per reclamar les factures impagades són les reclamacions per carta o telèfon, i si no dóna resultat, la reclamació via judicial. El que no s'ha aconseguit cobrar durant l'any se segueix reclamant, evidentment, el posterior. En aquest sentit, en data 5 de maig de l'any passat el SAAS encara no havia cobrat el 4,2%del que quedava pendent al 2010. Amb tot, comptant pagats i impagats, la ràtio de morositat va ser del 6,5% durant aquest 2010.

230.000 factures / La morositat parteix de les més de 230.000 factures anuals emeses pel SAAS, 2.000 menys que l'any anterior. La majoria provenen del servei ambulatori (83.712), seguides de les consultes externes i de les emergències (vora les 62.000 ambdues). Els ingressos en factures al 2010 van ser lleugerament inferiors als del 2009, situant-se per sobre dels 35 milions d'euros. Tota aquesta activitat és en part gràcies als 7.910 ingressos que va haver-hi durant l'any i a les 7.886 baixes. En tots dos casos representa una mitjana diària de 22.

D'altra banda, el SAAS exposa en la seva memòria que s'ha dut a terme un inventari dels contractes de serveis i manteniment amb les empreses externes per tal de «tenir controlada la despesa i poder portar un bon seguiment pressupostari dels seus venciments». En total el SAAS gestiona 156 contractes cada any.

 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT