PUBLICITAT

Sant Julià disposarà d'una sala de vetlla al costat de l'església

  • El Comú arriba a un acord amb la Germandat per adequar una casa de 150 m2
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Lauredians i ciutadans de fora la parròquia fan cua per a rebre la seva ració d'escudella, ahir Foto: ÀLEX LARA

Fa ja uns anys que és pràcticament tradició, durant la celebració de la diada de Sant Sebastià, que la Germandat reclami una sala de vetlla per a la parròquia, Aquest any, però, s'ha acabat la demanda, gràcies a un acord al que s'ha arribat amb el Comú. Tal i com va explicar ahir el president de la Germandat, l'exconseller de Turisme Enric Naudi, «per fi» es disposarà d'aquesta instal·lació, que evitarà que els lauredians hagin de desplaçar-se fins a Andorra la Vella per vetllar els seus difunts.

Naudi va voler agrair al Comú la bona predisposició mostrada, que va culminar en un acord pres després d'una reunió entre les dues parts duta a terme a final d'any. Però no va ser fins ahir, durant l'assemblea anual que realitza l'entitat, que es va donar el vistiplau al projecte.

Concretament, la corporació cedeix una casa de pedra de 150 metres quadrats, que llogava a uns privats, la qual està ubicada al costat de l'església, al carrer Callís de l'Isla. Una ubicació molt cèntrica i ben valorada pels membres de la Germandat. L'entitat pagarà un lloguer «simbòlic», va assegurar Naudi, d'un immoble que actualment està deshabitat.

A més a més, tal i com va explicar Naudi, es tracta d'una casa de tres plantes, i per tant servirà també perquè la Germandat disposi d'un local propi per poder reunir-se.

La cònsol de Sant Julià, Montserrat Gil, present a la gran escudella laurediana, va mostrar també la seva satisfacció per l'acord assolit, que beneficiarà a tots els habitants de la parròquia. Els membres de la Germandat tindran preferència i pagaran un preu més reduït per a la sala de vetlles, però en qualsevol cas podrà ser utilitzada per tots els lauredians.

A PUNT PROPERAMENT / La voluntat de l'entitat és «moure's el més ràpidament possible» perquè la sala de vetlla pugui entrar en funcionament els propers mesos. Per fer-ho, primer hauran de realitzar els tràmits burocràtics corresponents, després caldrà fer un estudi per veure en quin estat es troba la casa i per últim caldrà buscar el finançament per poder tirar endavant les obres necessàries per adequar l'espai, va explicar Naudi.

La Germandat es van constituir l'any 1890 amb la finalitat de poder pagar l'assistència mèdica dels malalts agermanats a partir d'una quota anual. Fa 24 anys els seus membres, que ara arriben als 650, van decidir ressaltar el seu patró amb una festa més popular. Va ser quan va sorgir la idea de relacionar-ho amb una gran escudellada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT