PUBLICITAT

Escudella 'made in' Sant Julià

  • 600 quilos de carn i 250 de verdures per cohesionar i fomentar la participació dels ciutadans lauredians
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Membres de la Germandat remouen l'escudella, ahir Foto: ÀLEX LARA

Una en punt del migdia, i remena que remena. L'escudella, calenteta, esperava a les grans cassoles. També esperaven, fent una parsimoniosa cua, els centenars de lauredians (i no lauredians) que volien tastar l'exquisida escudella a càrrec de la Germandat de Sant Julià de Lòria. El dia va acompanyar, i també el fet de ser divendres, tenint en compte que hi ha treballadors que fan jornada intensiva. En resum, la plaça Laurèdia plena de gom a gom, amb polítics inclosos, i molta fam que es pal·liava amb el so de les sardanes. En total, es van servir 2.800 racions.

L'escudella es menja ràpid, però és fruit d'una llarga preparació que comença moltes hores enrere. I per a no deixar amb gana a tants assistents, cal no fer curt en els ingredients. Resultat: 650 quilos de carn, entre carn picada, falda de vedella, panxeta de porc, gallina, ossos de pernil, botifarra blanca i negra i bringueres. A tot això, suma-li 250 quilos de verdures, entre l'api, la col, la pastanaga o la carbassa.

Tot això dóna com a resultat l'escudella made in Sant Julià de Lòria, que ahir van voler tastar ciutadans i també polítics. Cares conegudes fent cua, com l'excap de Govern, Albert Pintat, i també cares conegudes remenant l'escudella: l'exportaveu del Govern socialdemòcrata, Bruno Bartolomé.

Sense haver de fer cua, a la taula presidencial, gaudien de l'escudella els nous cònsols i consellers lauredians , tant de la majoria com de l'oposició.

Una mica de cada casa en un acte que serveix per mantenir viva la tradició, amb la voluntat de «perdurar en el temps i fomentant el moviment associatiu de Sant Julià», va manifestar el president de la Germandat de Sant Sebastià, Enric Naudi. Una cohesió que, en consonància, s'ha d'estendre també entre la ciutadania i els polítics presents a l'escudella. Amb la panxa plena, a més a més, tot es veu d'una manera més positiva.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT