PUBLICITAT

La Vertical acull els millors a la cita inicial de la Copa del Món

  • Arinsal rep 98 corredors que completaran la llista de 215 de la Individual de demà
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

La Copa del Món d'esquí de muntanya obre la llauna i ho fa a Andorra, amb una doble cita en un cap de setmana pletòric. El Principat acull als millors especialistes del planeta, una tropa de gent d'un altra dimensió física, que aguanta unes condicions i un esforç extrem. Avui, la primera prova amb la Vertical a Arinsal, amb 98 corredors en total i un nivell altíssim. Entre ells, el campió del món Kilian Jornet, però també tot l'equip nacional de la Federació Andorrana de Muntanyisme. Si entren en els 20 primers, èxit, si algú se situa entre els 15, festa major.

Jacques Soulié, el nou seleccionador de la disciplina, s'estrena en competició oficial i en una Copa del Món. I a casa. L'equip nacional que ell ha escollit segons també els resultats en la primera prova de la Copa d'Andorra, està format per els germans Ludovic, Joan i David Albós, Xavi Comas, Manel Pelegrina, Ferran Vila, Guillad Dodo, Jordi Solé i Marc Riera, a més dels júniors Laia Coma, Inka Bellés i Jaume Planella, i el cadet Oriol Bertran.

LA PROVA D'AVUI / La Vertical compta amb 950m de desnivell positiu per a l'equip masculí i 580 per al femení. Les pistes d'esquí d'Arinsal són l'escenari de la pujada, i el circuit es caracteritza per una pendent constant des de la sortida fins a la arribada. la meta estarà situada al Port Negre, al costat del telefèric que puja des del Coll de la Botella.

Per presenciar la competició com a públic, es pot seguir la cursa utilitzant els tres telecadires que des de la sortida pugen fins a la arribada. El públic no esquiador podrà veure la arribada de la Vertical Race utilitzant el telefèric del Coll de la Botella.

Avui s'esperen 98 esquiadors de totes les categories, i per demà a la prova Individual, 215.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT