PUBLICITAT

Els organitzadors de la Copa del Món mostren una Avet "pràcticament preparada"

  • Els 35 canons han pogut produir una gran quantitat de neu
20012012-avet
El comitè d'honor de la Copa del Món ha visitat aquest divendres les grades de l'arribada de la pista Avet. Foto: ANA / MARTA TORT
Els organitzadors de la Copa del Món d'esquí alpí femenina, que se celebrarà a Soldeu al febrer. han presentat aquest divendres davant del Comitè d'honor encapçalat pel cap de Govern, l'estat de la pista Avet i els avenços en tots els preparatius de la competició. El director del comitè organitzador, Conrad Blanch, ha assegurat que el traçat està "pràcticament en condicions" gràcies a la gran quantitat de neu que han pogut produir durant els darrers dies els 35 canons de neu que disposa, tenint en compte la manca de precipitacions naturals. Amb un pressupost definitiu d'1,3 milions d'euros, Blanch ha explicat que l'esdeveniment s'ha presentat als mitjans de comunicació de Suïssa, Àustria, Espanya, França i Andorra, que s'han fet presentacions a les escoles arribant a més de 600 alumnes dels diferents sistemes educatius, i que s'ha contactat amb clubs d'esquí de la Cerdanya i del sud de França per atreure el màxim de públic. Cal recordar que hi ha 18 països inscrits amb 96 corredores, i que a banda del públic que s'espera, ja s'han comptabilitzat 3.441 acreditacions.

Els preparatius per a la celebració de la Copa del Món d'esquí alplí els propers 10, 11 i 12 de febrer a Soldeu van a bon ritme. Així ho ha fet saber el director del comitè organitzador, Conrad Blanch, aquest divendres. La pista està pràcticament preparada a nivell d'innivació, i a principis de la setmana de la competició es procedirà a la injecció d'aigua per aconseguir el nivell de duresa adequat, uns treballs que tindran una durada de 36 hores. En cas que hi hagi alguna nevada d'aquí a les dates de la cursa, tot el dispositiu de màquines està preparat per actuar ràpidament. També s'ha previst un pla de seguretat a pistes i un protocol amb Protecció Civil per si neva els dies de cursa, que seria l'inconvenient més important que es podrien trobar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT