PUBLICITAT

Uns 20.000 turistes russos visitaran Andorra aquest hivern

  • El Govern i Rússia signaran al març un acord de cooperació per incrementar les visites
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El cònsol honorari de Rússia, Pere Joan Tomàs, l'amabixador Alexander Kuznetsov i el cap de Govern, ahir Foto: SFG

Es calcula que aquesta temporada d'hivern passin pel Principat al voltant d'uns 20.000 russos, i aquesta xifra podria augmentar més de cara a properes temporades si prosperen les negociacions que Rússia està mantenint amb la Unió Europea per eliminar la necessitat de visat. Així en va informar l'ambaixador de Rússia a Espanya i Andorra, Alexander Kuznetsov, que va visitar ahir el país per acomiadar-se de les autoritats i compatriotes.

En general, el turisme rus a la Unió Europea ha crescut molt, segons va explicar l'ambaixador, que va concretar que en el cas d'Espanya el nombre aproximat de turistes ha passat dels 400.000 al milió, i que a Andorra es calculava que al llarg d'aquest hivern en passarien uns 20.000, número que supera el de turistes anglesos –se n'esperen un total de 16.500 arribats de la mà del tour operador Thomas Cook. Aquestes xifres són un «reflex del canvi social que ha viscut Rússia», va apuntar Kuznetsov. En aquest sentit, el diplomàtic rus va explicar que aquests turistes «ja no són els nous rics», sinó de «classe mitjana», que cada vegada és més important a Rússia.

XIFRES EN AUGMENT / El turisme rus «pot augmentar de manera espectacular», va assegurar Kuznetsov, sempre i quan s'eliminin els visats. Si bé és cert que per viatjar a Andorra, «des de ja» podria no ser necessari aquest permís, a la pràctica és necessari per als turistes russos perquè per visitar el Principat obligatòriament han de passar per territori de l'espai Schengen.

Però més enllà d'aquestes negociacions, Rússia i Andorra tenen previst signar properament –al març, amb motiu de l'assistència del ministre de Turisme, Francesc Camp, a la fira turística de Moscou– un acord de cooperació turística amb la voluntat d'incrementar encara més el turisme rus a Andorra.

No s'ha d'oblidar que els empresaris andorrans han fet un esforç, també, per atreure aquest turisme rus. Un esforç que no ha passat desapercebut per a l'ambaixador: «He comprovat amb satisfacció que les empreses tracten d'augmentar la quantitat de productes turístics en rus», i va assenyalar que gairebé tots els restaurants disposen de carta en el seu idioma i també hi ha prou informació turística, i aquest és «un factor atractiu».

A més, Kuznetsov va assegurar que els seus compatriotes gaudeixen d'una bona estada i de l'esquí. Així va respondre també en relació als greus accidents que han tingut turistes russos com a protagonistes als dominis esquiables. Uns accidents que «lamentem molt» però que «desafortunadament succeeixen». En aquest punt, el diplomàtic va comentar que cal que la gent que es troba en aquestes situacions «difícils i tràgiques» tinguin el recolzament consular i de les autoritats andorranes, un aspecte que s'està aconseguint mitjançant el consolat honorari, segons va destacar l'ambaixador.

APROFUNDIR EN LES RELACIONS / Kuznetsov es va reunir ahir al matí amb el cap de Govern, Toni Martí, i amb el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya. En aquesta trobada va aprofitar per fer balanç de les relacions bilaterals entre els dos països, i en aquest sentit el diplomàtic va apuntar que aquestes es troben ja en una «segona etapa», després d'haver superat la de coneixença i establiment de relacions diplomàtiques. Segons Kuznetsov, aquesta segona etapa està «marcada» per l'augment del turisme rus –de «gran importància pel país. En aquest camp, s'està «seguint el bon camí», doncs els russos són «molt ben acollits» al Principat, «però ara cal afrontar l'etapa següent», que no és altra que la «d'incrementar les relacions econòmiques i comercials».

En aquest camp ja s'hi ha començat a treballar per organitzar trobades d'empresaris dels dos països per així «conèixer millor les possibilitats», i més ara que Andorra està ·formant un nou model econòmic», va comentar l'ambaixador fent referència al programa d'obertura econòmica, que «ofereix més possibilitats».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT