PUBLICITAT

La capital vol fer pressió amb Lleida per tenir veu a l'aeroport

  • Camp i Budzaku s'entrevisten amb Polònia, República Txeca i Dubai
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
La delegació andorrana es reuneix amb representants de la corporació de Cambrils, ahir a Fitur Foto: AFC

El cònsol menor d'Andorra la vella, Jordi Minguillon, aprofita la seva estada a Fitur, la Fira Internacional de Turisme que se celebra a Madrid i que va ser inaugurada dimecres, per mantenir reunions bilaterals amb d'altres institucions i professionals del turisme per tal de promocionar i comercialitzar –sota el paraigua de l'Andorra Convention Bureau–, els equipaments de serveis turístics de la capital, com el Centre de Congressos i l'Alberg de la Comella. Així, la primera d'elles després de l'acte inaugural dels prínceps d'Espanya va ser amb l'alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau. La trobada es va mantenir a l'estand de Catalunya i va servir per «reforçar els vincles ja existents entre ambdues ciutats en l'àmbit turístic». Però potser va ser més profitosa la trobada amb el regidor de Turisme de Lleida, Fèlix Larrosa. Amb aquest, Minguillón va parlar de col·laboracions per promoure conjuntament la creació de productes turístics i de promoció d'ambdues destinacions, així com d'establir les bases per esdevenir un lobby que tingui veu davant els gestors d'aeroports i carreteres entre Lleida i Andorra, segons va informar l'ACN.

Durant la reunió, Minguillón i Larrosa van acordar intercanviar informació en l'àmbit turístic i treballar conjuntament com a grup de pressió respecte els gestors d'infraestructures, com ara l'aeroport de Lleida-Alguaire. En aquest sentit, el cònsol es va mostrar interessat en aquesta infraestructura com a element dinamitzador i va recordar l'efecte positiu de l'alta velocitat des del punt de vista de la millora de les comunicacions per als andorrans.

A NIVELL DE PAÍS / Per la seva banda, el ministre de Turisme, Francesc Camp, i el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, van continuar ahir les reunions bilaterals. Segons informava el Govern a través d'un comunicat, els representants andorrans es van entrevistar amb diferents interlocutors de Polònia, la República Txeca i Dubai.

Els representants polonesos i andorrans van destacar la futura signatura d'un conveni per a una millor cooperació en matèria turística, que es pretén materialitzar de cara a l'estiu, i de la futura realització d'un workshop –trobada empresarial– en aquell país.

Amb el representant de Dubai, Camp i Budzaku van explicar les possibilitats que ofereix Andorra en l'àmbit turístic i les potencialitats com a destinació que es cercaran de cara al futur. I amb els interlocutors de la República Txeca es van poder explotar diferents vies de col·laboració a nivell turístic, donant continuïtat a les relacions diplomàtiques entre tots dos països.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT