PUBLICITAT

Els cònsols d'Encamp es rebaixen un 11% el salari

  • La partida destinada a sous de càrrecs serà un 20% inferior a la del 2011
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Mas i Torres durant el Consell de Comú celebrat ahir Foto: EL PERIÒDIC

El Comú d'Encamp va aprovar ahir la reducció del 20% de la partida destinada a sous de càrrecs electes, una acció que permetrà estalviar 89.000 euros. Dins aquest capítol, destaca la rebaixa de l'11% dels sous dels cònsol menor i major, Jordi Mas i Jordi Torres, que passaran a cobrar 4.800 euros. D'aquesta manera, la corporació se suma a les actuacions dutes a termes per la resta de comuns (a excepció de Sant Julià) i pactada a la reunió de cònsols de la setmana passada.

La rebaixa global del 20% correspon, a més de a la reducció salarial dels cònsols, a l'eliminació de la figura dels consellers a ple temps i de l'extra per presidir les comissions. És a dir, si abans hi havia tres tipologies de consellers, «ara tots cobraran el mateix», en concret 1.700 euros. Finalment, també s'ha suprimit la tretzena paga dels sous dels càrrecs electes.

Durant el primer consell de comú del 2012, també van quedar constituïts els membres de les comissions. En totes elles hi haurà presència de la minoria, va informar Mas, i serà en elles on es decidirà properament qui les presidirà.

On no hi serà l'oposició socialdemòcrata és a la Junta de Govern. Malgrat tot, el cònsol va assegurar que el gruix de les decisions que afecten directament al Comú es tractaran a les comissions. El PS no va presentar oposició al fet de no tenir presència a la Junta, ja que és «la majoria qui la de composar», va assegurar Joan Sans.

AVINENTESA TOTAL / El nou mandat encampadà ha començat amb calma total. L'oposició no va fer cap retret, cap menció durant el Consell de Comú. Sans, posteriorment, va deixar entendre el perquè: «Fins ara l'entesa ha estat molt bona i cordial». El socialdemòcrata va posar com exemple l'acord per les rebaixes salarials i va exposar que aquesta ha de ser «la línia de treball a seguir els propers quatre anys».

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT