PUBLICITAT

Koldo fins octubre de 2013

  • «Un dels objectius és fer tot el possible per puntuar, però és molt complicat», assumeix el seleccionador
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'encaixada de mans de Koldo i Giribet, ahir a la nova seu de la FAF a Escaldes-Engordany Foto: EL PERIÒDIC

El secret a veus es va fer efectiu ahir en roda de premsa: Koldo Álvarez, tal com va anunciar el president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) que ho faria després de l'últim partit oficial de la selecció absoluta contra Rússia, ha renovat com a màxim responsable del combinat tricolor fins al final de la fase de classificació per al Mundial de Brasil. Això és, fins a l'octubre de 2013.

El problema per fer pública la renovació del tècnic era per detalls «d'estructura interna», segons va informar ahir el president Toni Giribet, que va tenir paraules d'elogi envers el tècnic: «Per mala sort no hem pogut traure cap punt, però si algú és vàlid per portar la selecció, aquest és Koldo». Un d'aquests detalls és la nova incorporació al cos tècnic, la del preparador de porters, Eloi Casals. Sergi Teba continuarà com a segon entrenador nacional.

OBJECTIUS / «Un dels objectius és fer tot el possible per puntuar, però és molt complicat», assumeix el seleccionador, i ho explica: «Dels equips del nostre grup, Romania és qui menys punts ha tret, i ha empatat en cinc partits, mentre que la resta ha sumat més de 16 punts». El treball del seu equip ha de ser «intentar robar la pilota, pressionar, tenir velocitat i arriscar el menys possible, i tenir controlats els aspectes controlables del joc». Koldo vol «sumar més sistemes de joc, tenir més solucions per a les circumstàncies que es puguin donar en un partit».

JOVES QUE VÉNEN DE LA SUB-21 / Des de l'arribada de Koldo a la selecció en substitució de David Rodrigo, l'entrada de joves valors ha estat una confirmació del camí que ja va emprendre l'anterior tècnic. Així, joves com Marc Vales, Cristian Martínez o Jordi Rubio són ara fixes per a Koldo, però aquest pensa en altres noms de jugadors que ja han superat la fase de ser seleccionables per a la sub-21. «Rocas, Cris Pousa o Leo són jugadors que ens interessen, però n'hi ha més», va afirmar. «Són jugadors que hem de tenir en compte i amb els que hem de treballar. Hem d'intentar treure jugadors de cada any».

BAIXINHO LI AGRADA / Un dels nous valors que aporten les noves nacionalitzacions és el de Luis Felipe Pinto, conegut com Baixinho, jugador del Lusitans Construccions La Posa de la Primera nacional. Preguntat sobre aquest futbolista, Koldo va ser sincer: «És un bon jugador». De fet, Baixinho té oberta les portes als entrenaments de la tricolor, i si ell vol i el seleccionador ho considera oportú, tindrà l'opció internacional a tocar, ja que el seu casament amb una andorrana li ho permet.

PREOCUPAT PER JOSE ANTONIO / La nova situació del porter titular del combinat nacional, José Antonio, sense equip després de sortir ara a l'hivern del Caravanchel, és una de les coses que preocupa, i «molt», al seleccionador. En aquest sentit, la FAF confirma que treballa per millorar el seu futur i trobar-li un equip, feina en què el jugador s'esforça tot i les dificultats que hi ha ara mateix amb la situació econòmica ja coneguda.

AMISTÓS EL 2 DE JUNY A POLÒNIA / La preparació dels partits oficials de la fase de classificació continua el seu camí amb els entrenaments habituals de cada dimecres, però Koldo Álvarez vol programar diversos amistosos abans que comenci el festival. De fet, la FAF va anunciar ahir que la selecció ja ha tancat un amistós per al mes de juny, el dia 2, a Polònia contra el combinat polonès. Amb tot, encara a Koldo li agradaria tenir-ne un altre –a finals de maig, possiblement–, tot i que les negociacions estan en curs. També agradaria tenir-ne un partit per al mes de febrer, cosa en què es treballa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT