PUBLICITAT

El bus nocturn amplia l'horari des de les 22.30 fins a les 4 del matí

  • Aquesta nova mesura substitueix l'ampliació de l'horari diürn del transport públic que no ha tingut èxit
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un autobús del transport públic direcció Santa Coloma. Foto: EL PERIÒDIC

El Consell de Ministres va aprovar ahir l'ampliació horària del bus nocturn a una hora, que es repartirà en mitja més per a l'inici de l'horari i mitja més de finalització. És a dir, aquest servei s'oferirà des de les 22.30 hores fins a les 4.00 hores de la matinada. Aquesta decisió ha estat presa per donar resposta a l'ampliació d'horari comercial i també la de l'oci nocturn.

La mesura establida com a prova pilot des del passat mes de novembre d'ampliació horària del transport públic per respondre a l'ampliació horària dels comerços, en la que han participat les diferents empreses del país, ja ha complert el seu termini i s'ha pogut comprovar que l'ús del transport públic en aquest horari ampliat «ha estat escàs», va dir ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca.

Davant d'aquest fet i per no deixar d'oferir el servei en aquest horari ampliat, el consell de ministres va decidir ahir ampliar l'horari de les línies de bus nit, de manera que donaran servei els divendres, dissabtes, festius i vigílies de les 22.30 hores a les 4 hores. Una mesura que es preveu entri en vigor fins el 30 de setembre.

En els 27 dies en que va ser efectiva l'ampliació dels horaris de transport diürns, es va transportar un una mitjana d'1,82 passatgers diaris. El baix nombre d'usuaris ha fet que les empreses explotadores no hagin pogut fer front als costos d'explotació i que s'hagi optat per incloure aquest tram horari dins de la concessió del Bus Nit.

La finalització del Bus Nit, s'amplia de les 3.30 a les 4 de la matinada. La subvenció del Bus Nit, que forma part de la concessió del Bus Express, se situa en els 128.805 euros, dels quals 26.561 corresponen al cost suplementari.

El Consell de Ministres també va decidit no donar cobertura, vist l'escàs interès dels usuaris, a la línia de les 22 hores d'Andorra la Vella-la Seu d'Urgell, un servei que no ha transportat cap client en molts dels trajectes de la prova pilot i moltes vegades l'autobús ha fet mitja volta de buit a la rotonda de la frontera hispanoandorrana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT