PUBLICITAT

El Govern no renovarà cap dels 21 contractes de Vallnet

  • L'empresa no podrà presentar-se a cap concurs fins que no pagui el que deu
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Govern ha decidit que no renovarà cap dels 21 contractes que té ara en vigència amb l'empresa Vallnet, després del resultat emès pels tres informes jurídics que va encomanar l'Executiu, segons va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca, qui a més va manifestar que fins que aquesta empresa no resolgui el deute pendent amb l'Administració no se li deixarà concursar en cap plec de bases més.

La decisió s'ha pres després de constatar que, com que són adjudicacions per un any prorrogable fins a cinc anys, és més àgil i ràpid esperar al venciment anual i tornar a convocar el concurs que iniciar un procés de lesivitat perquè la Batllia anul·li un propi acte. Cinca calcula que en un termini de 6 ó 7 mesos s'hauran resolt tots els contractes amb Vallnet, i va avançar que ja se n'han rescindit tres.

Segons ha pogut saber EL PERIÒDIC, aquests tres informes no coincidien en aquesta decisió. Un dels dos encomanats a bufets independents i privats manifestava que la responsabilitat és compartida per la UTE Saur-Vallnet, i que per tant no es pot actuar únicament contra Vallnet.

Cinca però no va explicar quina havia estat l'actuació errada alhora de contractar aquests 21 treballs a una empresa que segons sentència ha d'abonar 1.829.000 euros. Segons el ministre portaveu els informes jurídics no tenien com a objectiu aquesta resposta.

La rescissió dels contractes abans del venciment hagués suposat una actuació en contra d'una decisió de l'administració presa, per la qual cosa hauria d'haver passat per la Batllia, amb el seu corresponent temps procedimental, és per aquesta qüestió que s'ha decidit esperar a la renovació dels contractes per poder finalitzar aquest procés.

«En cas que l'empresa liquidi el deute podrà participar en els concursos i si no altres empreses que ofereixen aquests serveis poden posturlar als nous concursos», va explicar Cinca.

De fet, tal i com es vagin denegant les renovacions dels contractes, s'aniran obrint nous concursos per continuar amb els treballs ofertats.

Els tres contractes que Vallnet tenia amb el Govern i que ja no s'han renovat són el del servei de neteja del Santuari Meritxell, el de l'escola andorrana de la Massana i el de les campanes estractores de diferents edificis.

La decisió presa pel Consell de Ministres, celebrat ahir, «ha estat considerada la millor fórmula per garantir que quan s'arribi al venciment anual es precedeixi a la publicació d'un nou concurs públic», amb tot el procés que significa la redacció de bases, va explicar el ministre portaveu.

En els propers dies es preveu que surtin ja nous edictes, d'aquests tres contractes finalitzats i d'altres que no es renovaran amb l'empresa Vallnet, segons va assegurar el ministre portaveu.

Pel que fa a la repercussió negativa que aquesta decisió pot tenir per a moltes famílies que poden passar a les files d'atur, per manca de feina, tal i com va advertir el president de Vallnet, Enric Dolsa, Cinca es va remetre a explicar que en aquest cas el Govern fa complir la llei.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT