PUBLICITAT

DA reitera l'oferta de pacte d'Estat de la Seguretat Social

  • La voluntat dels demòcrates és «avançar de manera ràpida» després de la reunió
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un moment de la reunió d'ahir de l'executiva de Demòcrates per Andorra. Foto: EL PERIÒDIC

«Demòcrates per Andorra segueix apostant per un pacte d'Estat amb l'oposició socialdemòcrata per dissenyar junts el futur del sistema de Seguretat Social». Aquest va ser el missatge que va voler transmetre ahir DA després de les crítiques que va fer públiques dimecres el Partit Socialdemòcrata.

El secretari general de DA, Carles Torralba,va retreure al PS «que abans d'asseure's a la taula ja es posen obstacles que sembla que no es podran superar», que «s'està prejutjant» i va reiterar que DA creu «que ens hem d'asseure a la taula, parlar de tot, perquè entenem que ha de ser junts que trobarem les solucions».

Torralba no considera que les divergències de criteri que puguin existir entre demòcrates i socialdemòcrates siguin un obstacle per al pacte d'Estat, sinó més aviat tot el contrari. «Els socialdemòcrates diuen que no es volen asseure a la taula de negociacions si hi ha divergències de criteri amb nosaltres. Què volen? Pactar només allò en què ja estem d'acord? Pactar només amb aquells que estan d'acord al 100% amb el que ells diuen? Pactar amb algú amb qui ja estàs plenament d'acord no té sentit, no cal. Sense divergències d'opinió no tindria sentit parlar d'una negociació», ha valorat el secretari general.

Torralba també va lamentar la imprecisió de les crítiques de l'oposició: «Què vol dir retallades no? Vol dir que no s'ha de retallar el dèficit de la branca general? Vol dir que no s'han de retallar els abusos del sistema? Vol dir que no s'han de retallar les tarifes excessivament elevades que apliquen alguns professionals?». Torralba va afegir que l'executiva de DA dona ple suport al posicionament del Govern en aquesta qüestió. Els demòcrates comparteixen les línies mestres dibuixades pel Cap de Govern i pels ministres de Salut i de Finances: limitar els dèficits creixents de la branca general, assegurar la viabilitat de la branca de jubilació i garantir la sostenibilitat de tot el sistema aprofundint en la corresponsabilitat, l'equitat i la solidaritat.

LA REUNIÓ AMB ELS GRUPS / El proper dijous 2 de febrer tindrà lloc una reunió entre el cap de Govern, Toni Martí, i els presidents dels dos grups parlamentaris, Ladislau Baró i Jaume Bartumeu. A partir d'aquesta trobada, Torralba va dir que la intenció «és començar a treballar de manera ràpida», aclarint que aquesta sempre ha estat la voluntat de DA, ja que el cap de Govern va fer la proposta del pacte d'Estat el passat novembre.

El secretari general del partit va fer aquestes declaracions minuts abans de començar la reunió de l'executiva de Demòcrates per Andorra per analitzar el full de ruta de l'obertura econòmica.

Ahir mateix, el ministre d'Economia i Funció Pública, Jordi Cinca, també va fer declaracions en relació a aquesta qüestió. D'una banda va afirmar que el Govern farà tantes reunions com calgui «sempre que hi hagi voluntat d'avançar». De l'altra, va considerar que si els socialdemòcrates no volen formar part del pacte d'Estat «és no voler afrontar un problema que ens afecta a tots».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT