PUBLICITAT

La majoria aparta el PS de les societats participades

  • Sant Julia serà l'únic Comú on no es rebaixaran els salaris dels consellers
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Gil i Torrentallé durant una de les votacions del Consell de Comú, ahir Foto: ANA / M. C.

La constitució, ahir, dels òrgans de decisió que configuraran el nou mandat del Comú de Sant Julià no va ser exempta de polèmica. La cònsol laurediana, Montserrat Gil, va decidir apartar la minoria de les juntes de govern, i també dels consells d'administració de les societats participades. La decisió va causar «sorpresa» i «preocupació» als socialdemòcrates, en especial l'exclusió de les societats, tenint en compte que l'anterior minoria, Segle 21, sí que hi era present.

Així, la societat Camprabassa, Escola Bressol Laurèdia i Sasectur estaran conformades únicament per consellers de Demòcrates per Andorra, perquè «hem escollit als integrants en relació a les competències» i perquè «és el que hem cregut més oportú», va manifestar Gil. La cònsol va recordar als socialdemòcrates que els estatuts de les societats no obliguen a una representació de les minories.

La justificació no va convèncer al conseller del PS, Rossend Areny, que va criticar que se'ls «tanqués la porta» als principals òrgans de decisió i en conseqüència, a «una part de la ciutadania, la que ens ha votat». Areny va deixar entendre que havien estat apartats tant de les societats com de la Junta de Govern perquè el 28 de febrer no van votar a favor dels nomenaments de Gil i de Manel Torrentallé com a cònsols major i menor. Un fet que Gil va negar amb rotunditat.

El també socialdemòcrata, Josep Roig, va lamentar que la cònsol jugués a «l'estratègia del doble discurs», perquè «quan li convé» i s'adreça a la ciutadania diu que hi haurà col·laboració amb la minoria, un fet que després no aplica, va lamentar.

Sense rebaixes salarials / D'altra banda, Gil va parlar ahir del pressupost, que s'aprovarà el proper 1 de febrer i que en principi no patirà massa modificacions respecte al presentat recentment per l'anterior corporació. Tampoc hi haurà rebaixes salarials dels càrrecs electes, malgrat que es decidís conjuntament a la reunió de cònsols celebrada la setmana passada. Segons Gil, no hi haurà rebaixes salarials perquè «som el Comú que tenim els sous més baixos». Paral·lelament, es mantindran dos consellers a ple temps.

La partida general destinada a personal sí que es reduirà, en 40.000 euros, fruit, entre d'altres, de baixes no cobertes.

Pel que fa al capítol d'inversions, serà de 800.000 euros tot i que pot augmentar gràcies a la retirada de l'envelat del Prat Gran la setmana vinent. La corporació s'estalviarà el que pagava en lloguer i ho reconduirà en millores per la parròquia, va explicar la cònsol.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT