PUBLICITAT

Dues empreses del Grup BPA guanyen un concurs d'Expansión

  • Amb una pujada del 10,5%, Interdin ha quedat en primer lloc i Banco Madrid en segon
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La seu de Banco de Madrid Foto: BPA

Dues empreses del Grup Banca Privada d'Andorra, Interdin i Banco de Madrid, han guanyat el concurs de carteres d'Expansión del 2011. Amb una pujada del 10,5% en un any, Interdin ha quedat en primer lloc. Banco Madrid ha ocupat el segon lloc amb una revalorització del 6,52%. Tot això en un moment de crisi mundial, en què l'Íbex ha caigut un 13,11% i l'Índex General de la Borsa Espanyola, un 14,55%.

El secret dels bons resultats, segons va declarar a Expansión Alejandro Miranda, director d'Anàlisi d'Interdin, és l'haver estat «més conservadors que la mitjana». «Hem seleccionat valors que no tinguessin problemes de refinançament, perquè teníem assumit que els mercats de crèdit es podien tancar. Ara aquesta estratègia pot semblar evident, però a mitjan 2011 no ho era tant», va afegir Miranda.

Interdin ja va guanyar el concurs d'Expasión el 2007 i el 2010, i porta anys en els primers llocs del rànquing. El fet més positiu és que Interdin ha aconseguit bons resultats tan aviat en anys alcistes com en anys baixistes.

L'aposta cara el 2012, segons Miranda i l'analista Pablo Ortiz, seran les companyies amb alta visibilitat de negoci, balanços sanejats i molta presència exterior.

Els experts d'Interdin consideren que cal mantenir-se conservadors fins que es donin tres condicions: que s'adoptin mesures ràpides i contundents que permetin relaxar la tensió dels mercats de deute, que s'avanci en la reestructuració bancària i que es revisi a l'alça el creixement econòmic. Conservadors sí, però amb capacitat de reacció per si es produeix un gir inesperat del mercat i la cartera d'Interdin pugi tant com les altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT