PUBLICITAT

Vela acusa Mateu de difamar sobre el seu estatus de funcionària

  • L'exministra de Cultura diu que les declaracions de la consellera de DA manquen de veritat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Susanna Vela, exministra de Cultura i Educació. Foto: EL PERIÒDIC

L'exministra d'Educació i Cultura, Susanna Vela, va acusar ahir en un comunicat l'exministra Meritxell Mateu i actual consellera general de DA, de difamar «posant en dubte la legalitat» del seu nomenament com a cap de la secció d'Arxius Nacionals i, per tant, qüestionant el seu estatus de funcionària. Vela afirma en aquest comunicat que les manifestacions de Mateu «manquen a la veritat i atempten contra la meva reputació». L'exministra d'Educació i Cultura recorda que va adquirir la plaça de cap de la secció d'Arxius Nacionals després de seguir el procediment de selecció indicat en un edicte del 28 de setembre del 1989, i que va adquirir l'estatut de funcionària de forma automàtica «en virtut de la disposició addicional primera de la Llei de Funció Pública de 15 de desembre de 2000», en la qual especifica que adquireixen la condició de funcionari «els qui, en el moment de l'entrada en vigor, estiguin ocupant com a contractuals, funcions de caràcter permanent».

Aquest comunicat respon a les declaracions realitzades per Mateu, la passada setmana, en les què la consellera reptava al Govern a replantejar-se l'estatus d'altres funcionaris, després de conèixer la sentència del Tribunal Superior que li negava l'estatus de funcionària.

Per tot, Vela considera que les declaracions de Mateu comparant l'estat funcionarial de diversos càrrecs són temeràries. «El meu estatut de funcionaria s'ajusta estrictament al Codi de l'Administració, a la Constitució Andorrana i a la llei de la Funció pública; per la qual cosa la pretensió de la Sra. Mateu d'establir un paral·lelisme entre el meu estatut i la nul·litat de ple dret del seu nomenament és, com a mínim, temerària», explica en el comunicat enviat ahir. Una afirmació que l'exmiinstra d'Educació i Cultura, reforça amb l'enunciat del fonament de dret vuitè de la sentència número 83-2011 del Tribunal Superior d'Andorra, que estableix que el nomenament de Mateu es va fer «sense que concorrin les circumstàncies legals i amb omissió total i absoluta del procediment legalment establert», assegura l'exministra d'Educació i de Cultura en el comunicat enviat ahir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT