Marín, amb molt dolor, acaba 26è abans de les finals de Veysonnaz

• En alpí, Raméntol no supera la 1a mànega del gegant d'Innsbruck i en biatló Soulié té avui Copa del Món
VEYSONNAZ / INNSBRUCK

Espot, Cerqueda, Cunill i Baró, ahir durant la roda de premsa de presentació del 20è Trofeu Borrufa Foto: M. C. / ANA

Dia intens d'esquí i surf de neu. Lluís Marín va disputar ahir la qualificació de la prova de la Copa del Món de Veysonnaz, assolint la 26a posició tot i el fort dolor que sofria al coll i a la part alta del pit, després que el dia anterior patís un accident durant un entrenament. Així mateix, en esquí alpí es va disputar una nova prova dels Jocs Olímpics de la Joventut, amb Sara Raméntol al gegant: la corredora andorrana es va saltar una porta en la primera mànega i va quedar fora. Avui, Joan Verdú, bronze al supergegant dels Jocs, disputarà el gegant. En biatló, Laura Soulié correrà la prova de la Copa del Món d'Antholz Anterselva, a Itàlia, per completar una jornada que serà frenètica.

Lluís Marín va tenir un accident dimarts i va caure amb un fort cop a la zona del coll i el pit. El surfista de neu de la FAE va ser enviat directament a l'hospital on se li van fer les proves pertinents, que van descartar cap trencament, tot i que ahir el corredor estava molt adolorit. Així, Marín va competir amb molèsties, però tot i això va fer un gran esforç per classificar-se 26è a 2,48s del millor, i així entrar en les finals que es disputaran avui a Veysonnaz. Les opcions de Marín estan intactes, tot i que és evident que el dolor que pateix farà que el seu nivell sigui inferior. «Està tocat, és clar, perquè sembla que es va donar un fort cop i l'ha deixat malament, però no és greu i intentarà donar-ho tot», va dir ahir el director tècnic de la FAE, Carles Visa.

RAMÉNTOL queda FORA A INNSBRUCK / En esquí alpí, els Jocs Olímpics de la Joventut van viure una nova jornada amb presència andorrana. En aquest cas ha estat Sara Raméntol en el gegant, on la jove esquiadora no va tenir sort i va ser desqualificada en la primera mànega després de saltar-se una porta en la part plana. Amb tot, Raméntol va continuar la baixada i va fer el 16è temps, tot i que la desqualificació lògica la va deixar sense opció de puntuar. Segons fonts de la FAE, la corredora estava molt afectada per com es va resoldre el seu debut a aquests Jocs Olímpics de la Joventut. «Estava fent una molt bona mànega al principi, fins que s'ha saltat la porta, ha estat una llàstima», va manifestar un Visa que és a Innsbruck per donar suport els esquiadors andorrans.

La cursa la va guanyar la francesa Clara Direz amb un temps de 1min 56,13s, seguida de la seva compatriota Estelle Alphand amb 1min 56,34s, i la suïssa Jasmina Suter, amb 1min 56,45s. Avui els Jocs continuen amb l'actuació de Joan Verdú, que si bé va obtenir la medalla de bronze al súpergegant, aquest migdia tindrà una nova oportunitat amb el gegant.

LAURA SOULIÉ, AVUI A LA COPA DEL MÓN / Laura Soulié torna avui a la competició i ho fa amb una nova prova de la Copa del Món, en aquest cas a l'estació italiana d'Antholz Anterselva, on intentarà millorar físicament i tenir una bona actuació amb el tir, especialitat en què treballa per millorar a cada cursa.

ELS JOVES NO MILLOREN A ANCELLE / Ahir hi va haver una nova prova a Ancelle amb la presència dels júniors andorrans, en aquest cas un gegant. Cap d'ells va aconseguir millorar les puntuacions FIS en aquesta especialitat. El millor temps parcial va ser per Josh Alayrach, però després no va poder acabar la cursa en la segona mànega, quan en la primera havia estat 22è.