PUBLICITAT

¡Tothom a menjar sopa al carrer!

  • La Massana, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany reparteixen més de 6.000 racions
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una multitud d'habitants busca la seva ració d'escudella a la plaça Guillemó de la capital, ahir Foto: EL PERIÒDIC

Entre la Massana, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany es van repartir més de 6.000 racions d'escudella per celebrar la diada de Sant Antoni.

La tradicional escudella de Sant Antoni, precedida dels Encants, és un dels actes centrals de la celebració de la festa parroquial massanenca. Els actes van començar al matí amb una missa a la capella de Sant Antoni de la Grella. Posteriorment, la plaça de les Fontetes va acollir la subhasta de diferents lots de productes, que des de fa més de 15 anys va a càrrec d'Antoni Areny, més conegut com el Salla. D'escudella se'n van repartir unes 800 racions, fetes amb 80 quilograms de verdura i altres 190 de carn.

A la capital, on un grup d'amics va recuperar la tradició de repartir escudella l'any 1970, és on la festa va ser més multitudinària. A la plaça Guillemó es van repartir al voltant de 3.200 racions en aquesta 43a edició entre els ciutadans que s'hi van acostar.

A les cinc del matí la Confraria d'Escudellaires encenia les deu fogaines on es va cuinar la sopa, feta amb 150 quilos de carn de vedell del país, 47 de cansalada viada de porc i 85 de caretes, altres 200 quilos de botifarres i 90 de bringuera, 73 quilos de gallina, ossos de pernil, 25 de mongeta blanca, altra suma similar de cigrons, 35 quilos d'arròs i altres 30 de fideus, 210 de trumfes, 40 de porro, 30 de carrotes, 35 d'api, 65 quilos de cols i 40 més de carbassa.

L'encarregada de preparar l'escudella a Escaldes-Engordany és l'Associació d'Amics del Pont dels Escalls. En la 29a edició de l'escudellada escaldenca es van repartir prop de 2.000 racions, fetes amb 1.800 litres de brou de verdures i llegums i al voltant de 200 quilos de carn, a la plaça de les Dos Valires.

¡A repetir!

Qui vulgui repetir, o si ahir no es va tenir la possibilitat de tastar-la, podrà fer-ho divendres a Sant Julià de Lòria, i el proper diumenge a Encamp, a la plaça Sant Miquel, on també es celebraran els tradicionals encants. El següent diumenge, si la climatologia ho permet, la sopa arribarà al Pas de la Casa.

Aquesta és una tradició a mantenir. Així es va pronunciar el cap de Govern, Toni Martí, manifestant que «pot haver-hi moments difícils, però aquestes tradicions sempre es preservaran i s'han de preservar perquè formen part de la nostra idiosincràsia», va recollir l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT