Sanza, Bernadó i Pita copen el podi dels 10K de Sitges

• Francome es proclama a Vic campió de Catalunya Master 35 de cross
SITGES / VIC

Sanza, durant una cursa urbana disputada a Andorra. Foto: EL PERIÒDIC

El CAVA va situar tres corredors al podi dels 10K de Sitges, prova disputada el passat cap de setmana en paral·lel a la mitja marató. Marcos Sanza va ser el vencedor, seguit de Toni Bernadó i Manuel Fernandes Pita. Per altra part, a Vic, David Francome (FC Barcelona), es va proclamar a Vic campió de Catalunya de Master 35 en la modalitat de cross, mentre que Alan Manchado (Amics Atletisme Andorra) va finalitzar quart, la mateixa posició d'Édgar Amaro en la categoria Master 55.

A Sitges, el trio andorrà va marcar el millor ritme d'inici i van aconseguir obrir un bon espai fins el quilòmetre quatre, quan Sanza va fer un primer canvi de ritme i es va quedar sol al capdavant de la cursa. Al darrere, Bernadó i Fernandes Pita es van mantenir junts, i mentre que Sanza va vèncer amb un crono de 30min 50s, Bernadó va travessar la meta segon amb 31min 30s i Pita tercer amb 31min 55s, millorant així el seu registre aconseguit a Barcelona a la passada Sant Silvestre en la mateixa distància. En total, a Sitges hi van participar 1.224 atletes.

A Vic, David Francome i Alan Manchado van córrer gairebé junts els 6,160m del cross Català, però en l'últim quilòmetre Francome va fer un canvi de ritme bestial per quedar-se sol i proclamar-se campió de Catalunya Master 35. Manchado va acabar quart a només dos segons de la tercera posició. Aquest resultat és positiu per ell, que debutava aquestava temporada en cross i en una distància que no és la seva. La cursa es va fer amb molt fred.