PUBLICITAT

Andorra Telecom alerta d'una estafa mitjançant SMS

  • Els spams massius parlen de premis i si es retorna la trucada, aquesta és molt cara
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Andorra Telecom alerta que darrerament s'estan produint enviaments massius de Spam SMS i trucades perdudes, amb la finalitat de recaptar fons mitjançant la resposta de l'usuari. L'estafa consisteix en enviar missatges SMS a les víctimes indicant que han guanyat un premi i instant-les a trucar a un número de cost molt elevat per concretar la recollida del mateix.

Andorra Telecom ha informat que l'estafa es produeix en el preu del minut del número de telèfon que s'insta a trucar, i que en la darrera onada d'atacs, el número era de Guatemala i tenia un preu d'1,1 euros el minut.

La parapública també alerta que si es retorna la trucada, s'identifica el número de la víctima com a número viu, i a partir de llavors els atacs es multipliquen de manera exponencial.

Per evitar estafes, Andorra Telecom recomana de no trucar mai a números estranys o sospitosos, i d'estar alerta ja que els models d'estafa acostumen a ser molt similars, i molts parlen de que et toca alguna cosa i per reclamar-ho, s'ha de clicar a un enllaç d'Internet o trucar. És en el moment en el que es clica o es truca quan la víctima ja està pagant un cost d'una trucada molt elevat, asseguren.

Els missatges solen ser de cotxes de luxe, viatges o nits d'hotel, per exemple, que s'han ofert en un concurs fictici.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT