PUBLICITAT

Davallada continua d'assalariats a l'octubre

  • El nombre de treballadors se situa en 35.057, incrementant la tendència anyal negativa en el 3,6%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El nombre d'assalariats al mes d'octubre s'ha situat en 35.057, el que suposa una disminució de l'1,92% respecte al mes anterior. Així ho va posar de relleu aquest dilluns el Departament d'Estadística que va assenyalar que aquesta xifra incrementa la tendència negativa anyal, que se situa en el -3,6%.

Les dades departament d'Estadística mostren que la tendència mensual de la majoria dels sectors econòmics és negativa, sent el sector de la construcció el que continua amb una forta tendència ala baixa, el -14,1% en tendència anyal, una qüestió que ve repetint-se mes darrere mes. Estadística també destaca una tendència negativa dels sectors de comerç a l'engròs i intermediaris del comerç i d'indústries manufactureres, amb un -6,9% i un 6,6% respectivament, i hoteleria, amb el -5,8%.

REDUCCIÓ MASSA SALARIAL / Pel que fa a la massa salarial, al setembre s'ha situat en 67.727.334 euros, de manera que la tendència anyal segueix amb una disminució del -2,5%. En aquest sentit, les dades fetes públiques aquest dilluns mostren que a part de la construcció, amb un -16,2%, els sectors més impactats per la tendència negativa de la massa salarial són el d'indústries manufactureres (-8,3%), comerç a l'engròs (-7%) i hoteleria (-5,8%). En canvi, el sector producció i distribució d'energia elèctrica, gas i aigua, ha crescut en massa salarial amb una tendència anyal del 4,5%.

D'altra banda, el salari mitjà total ha estat de 1.931,92 euros al setembre, amb una tendència anyal del 0,8%. En aquest sentit, ha augmentat lleugerament en els sectors de sistema financer, amb un 4,7% i transports i comunicacions, amb el 2,5% anyal. En canvi, Estadística destaca que els sectors que presenten registres negatius en la nòmina de cada mes, són agricultura, ramaderia, caça i silvicultura (-2,2%) i construcció (-1,6%), tot i que amb una tendència anyal moderada.

El nombre total d'assalariats, un mes més continua amb uns índexs d'uns mínims que es destaquen en les gràfiques com històrics.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT