PUBLICITAT

Els andorrans del Concordia ja han tornat a casa

  • Els nou passatgers van tornar en dos grups des de Barcelona
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Passatgers rescatats del creuer Costa Concordia Foto: AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE

Els nou ciutadans d'Andorra que viatjaven en el creuer Costa Concordia, que va naufragar divendres a la nit a la costa italiana, van estat repatriats ahir via aèria. El primer grup, format per sis persones, va arribar a Andorra diumenge a la matinada, segons va confirmar el ministeri d'Afers Exteriors. Aquest grup de turistes, que havia contractat el viatge a través de l'agència andorrana Giramón, estava integrat per tres andorranes, dos residents dominicans i una resident espanyola..

Els altres tres andorrans que integraven el passatge del creuer, encallat a la costa de la Toscana, van arribar durant la jornada d'ahir a Barcelona procedents de Roma. El consolat espanyol a la capital italiana va donar suport al ministeri d'Afers Exteriors andorrà, en aplicació del Tractat de Bon Veïnatge, per garantir l'assistència i repatriació dels ciutadans d'Andorra afectats pel sinistre.

Els treballs de rescat d'ahir van tenir bons i dolents resultats. Per una banda van poder rescatar una parella de coreans i un membre de la tripulació que van passar més de 24 hores dins del creuer. Per altra, van trobar dos cadàvers més elevant a cinc la xifra dels morts. Els cadàvers van ser identificats com a un ciutadà italià i un espanyol

Fins ahir a la tarda, el balanç de l'accident del Costa Concordia a la costa italiana era de cinc morts i disset desapareguts, dels quals sis són membres de la tripulació i onze són passatgers. Un d'ells seria un ciutadà mallorquí de 68 anys de qui la seva família no sap res des que el vaixell va encallar a l'illa del Giglio.

Quasi 48 hores després de la tragèdia, els equips de rescat continuen buscant aquests desapareguts, mentre s'investiguen els fets. De moment, el capità es troba detingut acusat d'un possible homicidi múltiple i d'abandonar el vaixell abans que alguns dels passatgers, circumstància que ell mateix ha negat en declaracions a una televisió italiania.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT