PUBLICITAT

Canillo reparteix 1.500 racions de vianda

  • Mandicó es planteja canviar la formula dels encants per recaptar més
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
La taula de les autoritats, durant la celebració de la vianda de Sant Antoni Foto: ANA / NEREA MORENO

Ala tradicional Vianda i Encants de Sant Antoni es van repartir ahir 1.500 racions d'escudella. La plaça del Telecabina de Canillo es va convertir ahir des de les sis del matí i fins a les dues del migdia en una veritable cuina, on unes deu persones, entre cuiners i ajudants, van elaborat la vianda de Sant Antoni. Molts canillencs i gent vinguda d'altres parròquies van començar a fer cua a les dotze del migdia per tastar el tradicional plat.

Els ingredients que es van posar a la vianda van ser, com cada any, peus de porc, orella i morro, botifarra negra i blanca, bringueres i cansalada, així com trumfes, col, api, cigrons, porros i mongetes blanques, a més de gallina «perquè la sopa no quedi tan forta», va explicar Antoni Torres, un dels cuiners que participa la festa des dels seus inicis. Segons el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, «la vianda de la parròquia té un gust diferent» i un dels motius, segons es diu al poble, podria ser l'aigua, va matisar.

Abans de començar a menjar la vianda, però, es va fer la subhasta dels encants. Enguany hi havia dotze lots amb productes diversos. Licors, embotits, vins, bombons, formatges i fins i tot uns coloms i una gallina vius, en dues de les paneres. En total es van recollir 1.010 euros i el cònsol major de la parròquia va ser qui va aportar una quantitat més gran de diners. Va pagar 150 euros per l'última caixa.

Els diners que es van recollir es destinaran al projecte d'Emmanuelle Adam per l'orfenat cristià Hogar de niñas y niños amados a David (Panamà), que acull menors embarassades i nens petits. Mandicó va explicar que de cara l'any vinent es plantegen canviar la fórmula dels encants per una altra que permeti fer més recaptació. Així una de les idees podria ser fer una mini loteria entre els participants a la festa. «Es podria repartir un tiquet de dos euros a cadascú que vingui i podríem recollir molts més diners».

Després dels encants, cap a les dues del migdia i sota un dia ben assolellat, es va servir la vianda a la llarga cua de persones que s'esperaven a la plaça per degustar el plat. Els qui venien amb les mans buides van poder comprar el plat de la diada allà mateix, ja que cada any se'n dissenya un de diferent. El preu era de vuit euros i els diners recollits serviran per pagar la fabricació del plat però, no per cobrir tota la despesa de l'escudella, va indicar Mandicó. A la festa canillenca s'hi van poder veure diferents personalitats del Comú, els cònsols major i menor, Josep Mandicó i David Palmitjavila, respectivament. Així com els ministres d'Economia i Territori, Jordi Alcobé i de Tursime i Medi Ambient, Francesc Camp.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT