El VPC remunta i comença l'any amb un triomf agònic

• L'equip de Broad aixeca un 8-18 amb el St. Lys i suma 4 punts (23-18)

Una jugada del partit d'ahir que va enfrontar el VPC amb el Saint Lys Foto: EL PERIÒDIC

el VPC va donar ahir la benvinguda al 2012 de la millor manera. L'equip de Michael Broad va imposar-se al Saint Lys amb una victòria en el descompte. 23-18 que serveix per sumar quatre punts en un partit que pintava molt malament però que amb una remuntada heroica va caure la segona victòria de la temporada.

D'inici cap dels dos equips tenia clar quina actitud adoptar. Van ser deu minuts en els quals ningú no atacava, l'oval anava de mà en mà sense gaire sentit... fins que el capità del VPC, Roger Fité, va trencar la defensa i quan estava davant del tanca va cedir a Magallon, que va ser placat pel coll per darrere que va ser senyalitzat com a cop de càstig, però sense amonestació. Abelló va transformar-lo i el 3-0 va servir per fer despertar els visitants. A partir d'aquí van tenir als de Broad durant gairebé una hora acorralats. L'empat vca arribar al minut 20, amb un cop de càstig transformat per Lapeyre poc després de fallar un altre. No s'havia arribat a la mitja hora quan Santouil va trobar forat pel centre, després de diversos intents, i va fer pujar el 3-10 amb la transformació de Lapeyre.

A la segona part es va incrementar el domini visitant i al primer minut Couette va caçar l'oval davant el desconcert defensiu tricolor per fer el 3-15. McHendry va completar un assaig col·lectiu en una jugada aïllada del VPC (8-15) però en la següent jugada de nou Couette va aconseguir un drop. En un final d'infart Abelló (69'), Kilian (76') i Alieu (83') van obrar la remuntada.