PUBLICITAT

Les previsions apunten la manca de precipitacions fins a febrer

  • Grandvalira i Vallnord aprofiten la baixada de temperatures per accelerar la producció de neu
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Les pistes d'esquí dels dos dominis del Principat continuen produint neu artificial i així ho faran fins a febrer, si les previsions meteorològiques que marquin una mancança de precipitacions en els propers quinze dies es compleixen. Tot i que s'espera que a partir del dijous vinent caiguin algunes nevades, aquestes no seran suficients per cobrir i donar més volum al nivell de neu. La baixada de les temperatures sí que ha facilitat tant a Vallnord com a Grandvalira que els canons de neu vagin amb tot de cara i que la producció sigui més òptima.

Des de Grandvalira asseguren que les dades meteorològiques de les què disposen, sobretot pel que fa a les temperatures, «són òptimes, ja que si fa deu dies no podíem dir el mateix, ara queda garantit el bon estat per celebrar la Copa del Món», així ho va assegurar el director tècnic de Grandvalira-Ensisa, Enric Barber.

Grandvalira disposa d'unes dades més específiques i precises contractades a l'empresa Meteosim per vigilar les condicions meteorològiques sobretot per assegurar la producció de neu i tenir assegurada una bona qualitat a les pistes. Segons aquestes dades, tot i que s'apunta que a partir del dijous es puguin donar algunes precipitacions, «la previsió de cara als propers quinze dies ens diu que si hi ha precipitacions aquestes seran molt minses i gairebé inexistents», va explicar Barber.

Tot i això el director tècnic va explicar que la baixada de pocs graus de les temperatures ha millorat les condicions per a la producció de la neu. Una qüestió que també comparteixen des de Vallnord que esperaven la davallada dels graus per posar els canons a produir neu artificial.

Les dades de Metesim en les què es basa Grandvalira tenen una previsió de dades de cinc dies focalitzades per previndre les temperatures. Aquestes s'utilitzen per preparar la producció de neu artificial i s'han contractat per tenir més garanties de cara a la celebració de la Copa del Món. Altres tenen previsió de quinze dies i són les que destaquen la presència o no de precipitacions.

La nit passada i la de demà són les que esperen una baixada de temperatures, tot i això dimarts apunta a una pujada de dos graus més tant per a les mínimes com per a les màximes.

Si el tems nuvolat de cara a la setmana vinent s'espera a partir del dijous, aquest podria caure en forma de neu només a zones d'alta altitud i no abundant.

Des dels dominis esquiables, tot i la manca de precipitacions, es van mostrar ahir optimistes perquè l'oferiment de pistes obertes continua gràcies a la davallada de temperatures que assegura al menys la producció de neu artificial. Això sí el punt de mira està sempre en les previsions meteorològiques tant importants en anys com aquest on s'ha remarcat la manca de nevades importants.

L'inici de la propera setmana s'espera assolellat i serà a partir del dijous quan comenci un temps cada vegada més nuvolós, sobretot al nord amb nevades fins a mitja altitud sota un vent de nord-oest moderat. Les temperatures a 1.500 metres de 0 a -3 graus per a les mínimes, 8 a 11 graus per al dijous i 4 a 7o per al divendres i per a les màximes. El cap de setmana vinent es preveu un temps més pertorbat i amb precipitacions, però que no s'espera siguin importants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT