PUBLICITAT

La instal·lació d'organismes acabarà a mitjan febrer

  • Els propers dies faran la mudança el Raonador, l'APDA i el Tribunal de Comptes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Estat actual de l'entrada de la nova seu del Consell General. Foto: ANA / N.M.

El trasllat dels organismes que han d'anar ubicats a la nova seu del Consell General ja ha començat, i es preveu que a mitjans del mes de febrer ja s'hagin acabat d'instal·lar. El Tribunal Constitucional ja fa gairebé un mes que es va moure cap a les antigues dependències de la Sindicatura, el BOPA i la UIF ja s'han situat a la nova seu del Consell General, i en els propers dies han de fer la mudança el Raonador del Ciutadà, l'Agència de Protecció de Dades i el Tribunal de Comptes, segons va informar l'ANA.

Des que el mes de març del 2011 es van obrir les portes de la nova seu del Consell General, ja es preveia aprofitar el gran espai de l'edifici per ubicar-hi dependències del parlament o del Govern. Així, des de l'entrada del Govern demòcrata, i en sintonia amb els passos seguits per estalviar en lloguers de locals, amb aquests trasllats s'evita pagar diversos arrendaments.

El primer que es va traslladar va ser el Tribunal Constitucional, no a la nova seu del Consell General, sinó a l'antic edifici de la Sindicatura. Així, el mateix síndic, Vicenç Mateu, va recordar aquest dimarts que «és l'organisme digne per estar aquí perquè no entra en els enfrontaments polítics». A més, a banda de l'estalvi del local de Prat de la Creu on s'ubicava abans, també s'aconsegueix una centralització dels organismes públics. També estan ja instal·lats als nous despatxos la Unitat d'Intel·ligència Financera (UIF), que es va traslladar fa quinze dies, i el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA), que ja porta una setmana a les noves dependències.

Així, els organismes que encara resten pendents de canviar la seva ubicació són el Raonador del Ciutadà, l'Agència de Protecció de Dades i el Tribunal de Comptes. El Raonador del Ciutadà ja ho té tot apunt per poder marxar cap a la planta -5 de la nova seu del Consell General la setmana vinent, i l'Agència de Protecció de Dades i el Tribunal de Comptes podran traslladar-se durant la primera quinzena del mes de febrer.

Tots aquests nous organismes ubicats a la seu del Consell General ofereixen servei directe al ciutadà, i per aquest motiu es va preveure que l'entrada no sigui la mateixa que la del parlament, sinó que s'hi pot accedir per la porta de Prat de la Creu. En un futur, aquesta entrada comptarà amb una plaça pública de dos nivells, on també hi haurà un aparcament, una sala polivalent i els equipaments comunals per a la gent gran, l'escola bressol o la ludoteca. Tot això, però, es preveu que s'enllesteixi cap al 2013.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT