PUBLICITAT

Un home pateix una caiguda fent randonnée

  • Un motorista accidentat a Santa Coloma resulta ferit de gravetat
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Façana de l'Hospital Nnostra Senyora de Meritxell Foto: ANA

Un esquiador va ser rescatat ahir pel cos de Bombers al matí al Pic Cataperdis a Ordino, després de caure per un canal de glaç mentre feia randonnée. L'home es trobava fora de pistes i el terreny gelat podria haver estat la causa de l'accident. El ferit, un home de 48 anys i de nacionalitat andorrana, va ser traslladat en un helicòpter a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell amb policontusions i hipotèrmia, segons van informar els Bombers.

Els agents que es van personar al lloc dels fets van trobar l'accidentat gràcies a la trucada que van rebre d'un amic seu que estava esquiant a pistes. Precisament, l'home de 40 anys es va posar en contacte amb ell poc després d'haver tingut la caiguda.

El ferit va patir un esquinç muscular a nivell de fèmur, segons va informar a l'ANA el cap de guàrdia de l'hospital, i l'home estava ahir ingressat al centre hospitalari en observació per veure com evoluciona va el seu estat.

Precisament el dijous passat Protecció Civil va alertar a través d'un comunicat de l'elevat risc que suposa fer activitats de muntanya fora de les pistes obertes al públic, com a conseqüència de les condicions meteorològiques dels darrers dies.

Així, des del departament es va informar de la presència d'un mantell nival molt glaçat en superfície que representa un perill important per a la realització d'activitats com l'esquí de muntanya, les excursions amb raquetes de neu i l'esquí fora pistes, entre d'altres.

Cal recordar que, segons els experts en la matèria, la majoria d'accidents greus i amb mortalitat és produeixen precisament en les activitats fora pistes, que, per altra banda, a Andorra no són habituals, «sinó més aviat representen un baix percentatge dels accidentats que arriben a l'hospital», segons va explicar el director del servei d'urgències, el doctor Josep Gómez Jiménez

UN MOTORISTA FERIT / Ahir al matí un motorista va resultar ferit greu en topar contra un turisme, a l'avinguda d'Enclar de Santa Coloma.

L'accident va tenir lloc a les 11.30 hores del matí, quan el noi que portava la moto, un resident portuguès de 29 anys, va xocar contra un turisme Ford Mondeo amb matrícula andorrana; el motorista va haver de ser traslladat a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Segons va informar el cap de guàrdia a l'ANA, el ferit va patir un traumatisme al genoll i ahir a la tarda continuava ingressat a l'espera de ser operat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT