PUBLICITAT

Podi per a la història

  • Verdú guanya la segona medalla olímpica per a Andorra, un bronze, en els Jocs de la Joventut Europea
EL PERIÒDIC
PATSCHERKOFEL

Periodic
Joan Verdú a punt de superar una de les 38 portes en la pista Olympia en la qual va fer el tercer millor registre del supergegant, ahir a Patscherkofel Foto: REUTERS / DOMINIC EBENBICHLER

Patscherkofel és una muntanya i una zona d'esquí situada al Tirol, a l'oest d'Àustria, a uns set quilòmetres cap al sud d'Innsbruck. Allà, en una pista que es diu Olympia que comença a 1.461 metres d'altitud, adequada per a un supergegant de poc més d'un quilòmetre i 441 metres de pendent, el jove talent de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) Joan Verdú va fer història.

Ahir, en la primera jornada dels Jocs Olímpics de la Joventut Europea, Verdú va aconseguir una tercera posició que significa la segona medalla olímpica per a un esportista andorrà. La primera va ser del judoca Patrick Ferreira, però va tenir un regust més agredolç perquè també va fer un bronze, però va ser per equips que es barregen de diferents països segons la categoria de pes i l'andorrà no va guanyar cap dels combats que va tenir. Aquesta vegada és diferent; Verdú ha aconseguit pujar al tercer calaix del podi per mèrits propis. «Ens té meravellats. És increïble», deia emocionat el director tècnic de la FAE, Carles Visa. El mateix li haurien d'haver dit el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí, el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, i el propi cap de Govern, Toni Martí, que el van trucar per felicitar-lo personalment.

L'any 1965 l'esquí va ser declarat esport d'interès nacional a Andorra. 47 anys després un petit país amb poc més de 70.000 habitants i amb les infraestructures que hi han i que no donen per a més ha tingut els seus premi tot i els dubtes de molta gent que no creien en la feina que s'està fent per aquest esport, sobretot en els últims anys.

La creació de l'esquí-estudi i dels equips de Comitè no han trigat ni un lustre en donar fruits. Ja podem dir que es pot veure el futur amb optimisme perquè els joves estan traient resultats insospitats fins ara com va fer Kevin Esteve amb un sisè lloc en el famós descens de la supercombinada dels Mundials de Garmisch-Partenkirchen 2011 i com ha fet ara Verdú. En l'esquí no existeix la carrera perfecta i evidentment Verdú va cometre alguna errada de mínima importància que el van fer acabar set centèsimes del segon classificat i a vint, el guanyador. És igual. El que està clar és que l'esquí andorrà comença a sonar amb força en el panorama internacional.

RAMÉNTOL, SETZENA / Està clar que davant d'aquest tercer lloc de Verdú qualsevol altre resultat dels altres andorrans que són a Innsbruck queda en ridícul si el comparem, però realment Sara Raméntol també va tenir una bona actuació en el supergegant femení i va finalitzar en la setzena posició.

Quant al surf de neu l'actuació de Maeva Estévez i Ian Serra en half pipe no va ser bona i cap dels dos va poder classificar-se per a la final. Estévez va ser la 14a de 16 participants i Serra es va quedar en la primera mànega de qualificació masculina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT