PUBLICITAT

Només una catàstrofe pot evitar el títol de Despres

  • El d'Arinsal, líder amb 11 minuts de marge, a falta una ?mini' etapa
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Despres en un tram de dunes de l'etapa d'ahir entre Nasca i Pisco Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES

Si no hi ha una catàstrofe avui en l'última etapa del Dakar Cyril Despres trencarà l'empat a tres títols que existeix amb Marc Coma i es proclamarà campió del Dakar 2012. Marc Coma va fallar ahir sota pressió i el pilot d'Arinsal, que va utilitzar la mateixa estratègia que el català havia fet servir divendres, va acabar segon per darrere d'Helder Rodrigues i va treure 12min 38s al seu company de KTM i gran rival pel títol. Això significa que Despres torna a ser líder i amb 11min 3s de marge. L'etapa d'avui amb final a Lima és de 29 quilòmetres... Treguin conclusions.

Coma partia ahir com a líder perquè dijous havia estat quart a propòsit, amb l'objectiu de que divendres Despres obrís pista com a guanyador d'etapa perquè així el català l'atraparia i li trauria un temps que el faria posar-se líder. Ahir, però, Despres va aplicar la mateixa jugada, sortint quart. Coma, sota pressió, va equivocar-se de trajectòria obrint pista, va tenir problemes amb la caixa de canvis... i a sobre de perdre de manera gairebé definitiva el títol Despres ha permès –o no– que guanyés Rodrigues per no haver d'obrir pista avui. El d'Arinsal ho té tot de cara per ser campió, sens dubte: «Ha estat una etapa psicològicament molt dura. No celebraré res fins que això no acabi perquè al Dakar pot passar qualsevol cosa, com avui», va dir Despres amb cautela.

En cotxes també està tot pràcticament definit. Stephane Peterhansel serà campió si no passa res estrany, Errandonea serà 14è i Patissier acabarà entre els 30 primers.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT