PUBLICITAT

Soldeu acollirà una tercera Copa del Món femenina el 10 de febrer

  • Grandvalira tan sols haurà d'invertir-hi uns 180.000 euros més i tindrà dos gegants i un eslàlom
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
D'esquerra a dreta, Conrad Blanch amb Barbier, Torreño i Naudi, al costat de les graderies de la pista de l'Avet de Grandvalira, el dimecres passat Foto: EL PERIÒDIC

Grandvalira no ha deixat escapar l'oportunitat que li va oferir dimarts la Federació Internacional d'Esquí (FIS) d'acollir una tercera prova de la Copa del Món femenina que s'havia de fer el 18 de desembre passat a Courchevel i que s'havia cancel·lat a causa del mal temps. Ahir el comitè organitzador de Soldeu 2012 va donar el sí i per tant aquest gegant se suma el pròxim 10 de febrer a l'altre gegant que es farà l'endemà dissabte dia 11 i l'eslàlom del diumenge 12.

A nivell econòmic això suposarà una despesa de tan sols 180.000 euros més –Andorra Turisme aporta un terç–, afegits al 1.200.000 del pressupost antic –dels quals el Govern assumeix un 20%–, i els fruits de tot això seran tot beneficis, sobretot quant a prestigi la repercussió mediàtica televisiva. En els tres dies s'estima que veuran les proves uns 160.000.000 d'espectadors.

Acollir tres proves serà una mena d'examen per a l'estació andorrana, que malgrat ser novençana com a seu de la Copa del Món se situa a l'alçada d'estacions com Schladming (Àustria) i Lake Louis (Canadà), les úniques en el circuit que acullen més de dues proves. El calendari de Copes del Món està tancat fins el 2016 i Andorra no té més cites en els pròxims quatre anys, no sigui que es produeixi una cancel·lació com la de Courchevel, per tant tal i com va subratllar el conseller general de Grandvalira i director general de Soldeu 2012, Conrad Blanch, «serà important retornar la confiança que ha posat la FIS en nosaltres». Perquè de cara al futur pot estrènyer els vincles i també «pot servir com a moneda de canvi». Res més lluny que poder tenir una Copa del Món masculina, el pròxim esglaó i el somni de Grandvalira i del món de l'esquí andorrà en general. «Hi ha un plus innegable en tot això però res concret pactat», va dir amb cautela Blanch.

TRES PUNTS CLAUS / Són tres les pautes a estudiar per veure la viabilitat. Per començar la capacitat organitzativa: «Tenim experiència com a seu [en proves FIS i de Copa d'Europa] i una força social que ens permet fer-ho», va indicar Blanch fent referència a tota la cadena que afecta des dels hotelers al voluntariat i la predisposició dels equips participants, que seran pràcticament els mateixos en les tres competicions.

El segon és la capacitat econòmica, que és evident que tampoc no ha estat un problema: «Amb el que ajuden els patrocinadors i el Govern, és viable tirar endavant la tercera prova», va assenyalar el director general de Soldeu 2012.

I el tercer és la repercussió mediàtica: «Si dissabte i diumenge rondarem cada dia els 60 milions d'espectadors, el divendres la xifra baixa en un 30 ó 40%», va estimar Blanch. Infront Sports, la productora del senyal de televisió, no té problema en emetre un dia més una prova que també sortirà al canal Esports 3», de gran interès perquè el veuran espectadors que són clients potencials d'Andorra a nivell turístic.

Tot quadra i per tant tindrem un dia més per veure en acció les millors exponents del planeta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT