PUBLICITAT

Mateu insta el Govern a replantejar la situació d'altres funcionaris

  • DA dóna suport a la consellera general i no la forçarà a dimitir del seu càrrec
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Meritxell Mateu, consellera general, a la casa d'Areny-Plandolit. Foto: EL PERIÒDIC

L'exministra Meritxell Mateu va instar ahir el Govern, arrel de la sentència del Tribunal Superior que li treu la condició de funcionària, a replantejar la situació d'altres persones que estarien la mateixa situació que ella, segons va informar ahir l'ANA. Mateu assegura que en el moment d'entrar en vigor la Llei de funció pública es va consolidar la situació funcionarial «de diferents directors, de cap dels arxius nacionals, de representants permanents adjunts a ambaixades entre molts altres». A més, també demana que es revisi la «regularització dubtosa» de l'anterior secretari general del Govern.

Mateu, mitjançant una carta adreçada el 9 de gener al cap de Govern i al ministre de Funció Pública a la qual va tenir accés l'ANA, diu que no pot fer altra cosa que acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia que fixa que no pot ser considerada funcionària, tal com va demandar el govern anterior, liderat pel PS.

Tot i això, l'exministra i actual consellera general diu que sense voler «prejutjar un possible rerefons polític amb l'acció encetada pel govern socialdemòcrata», «trobaria molt injust i fins i tot resultaria del tot il·legal» que aquest Govern «no replantegés la situació de moltes persones que es troben en situacions iguals o similars a la meva».

Mateu assegura que la seva situació «no és ni de lluny única» citant «diferents directors, la cap dels arxius nacionals, representants permanents adjunts a ambaixades» que van entrar en càrrecs de responsabilitat abans de l'entrada en vigor de la Llei de la funció pública i «que han gaudit i que gaudeixen de l'estatut de funcionari que el TS ha qualificat per mi d'il·legal i lesiu».

En la missiva adreçada a Martí i Cinca, Mateu també fa referència a la «regularització dubtosa» per part del govern socialdemòcrata de l'anterior secretari general del Govern, recordant que es tracta d'una persona que no va passar cap edicte a causa de l'entrada en vigor de la Llei de mesures de reactivació econòmica del 2008 i que a més «va consolidar el seu suposat estatut funcionarial en període de prova mentre exercia un càrrec polític».

Per tot plegat, demana al Govern que prengui «les resolucions i efectuï les accions judicials escaients per aplicar la mateixa interpretació legal a les persones que es troben en la mateixa o similar situació». Mateu es reserva les accions legals per rescabalar els danys i perjudicis que l'activitat de l'Administració li hagi pogut causar.

DA DÓNA SUPORT A MATEU / Demòcrates per Andorra va deixar clar a través d'un comunicat que dóna ple suport a Mateu i que no adoptarà cap tipus de mesura per forçar-ne la dimissió, tal com reclamaven des del Partit Socialdemòcrata el passat dijous. El comunicat manifesta que tots els òrgans del partit estan «molt satisfets amb l'excel·lent tasca de Mateu com a consellera general» i no veuen cap relació entre la sentència del Tribunal Superior que retira a Mateu l'estatut de funcionària, «decisió que ja va acatar en el seu dia», i la seva condició de consellera general, «escollida per sufragi directe i majoritari amb un 54% dels vots a la circumscripció d'Ordino».

El president del partit, Toni Martí, va recordar que el Govern s'ha limitat, en aquest assumpte, a seguir el procediment normal i a no interferir en la tramitació del recurs que l'actual consellera general de DA havia interposat contra la sentència de primera instància. El secretari general de DA, Carles Torralba, va lamentar que el PS focalitzi la seva tasca d'oposició en persones i atacs personals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT