Setè triomf seguit, líder de la primera volta i la Copa, a casa

• El River ha de suar per imposar-se al Tenerife i té dues setmanes per preparar la final del torneig del KO

Isma Torres captura un rebot defensat per Elias (a l'esquerra) i Flores, al River-Tenerife d'ahir al poliesportiu Foto: EL PERIÒDIC

El River va haver de sumar ahir a la nit al poliesportiu per vèncer el Tenerife i aconseguir la setena victòria consecutiva. Això significa que l'equip de Joan Peñarroya, que la setmana que ve té jornada de des cans, acabarà la primera volta líder i en conseqüència jugarà la final de la Copa a casa, d'aquí a dos dissabtes. El rival serà l'Aurteneche Araba, malgrat perdre a Ourense. Ara, per cert, la diferència en la classificació són dues victòries més el conjunt basc.

D'inici semblava que el River aniria per feina ràpid per facturar el partit amb un parcial de 5-2 però el Tenerife, un equip que va donar molta batalla fins el final a només un mes malgrat perdre en el partit contra el River a la seva pista, va marcar territori amb un parcial de 0-7 per posar-se per davant. Dos triples de Pablo Sánchez van permetre la igualada però un nou 0-7 dels insulars van provocar el primer temps mort de Peñarroya amb 11-18 a l'electrònic. Va tenir el seu efecte amb dues cistelles i el tècnic visitant José María Costa va reaccionar amb un altre temps mort. I també li va funcionar. Tercer parcial, aquest de 0-6, i amb una cistella sota la botzina de Flis el primer periode va expirar amb un 17-23 a l'electrònic.

Un triple de Flis i un 2+1 del pivot rus en la reanudació va fer pujar l'igualada (25-25, minut 11) i a partir de llavors va arribar un cúmul de despropòsits per als dos equips en el tir que va allargar-se durant set minuts i del qual va sortir beneficiat el Tenerife (27-31). Per fi el River va despertar. Un triple de Maresch i dos tirs lliures de Sánchez van permetre al conjunt andorrà posar-se per endavant un quart d'hora més tard (32-31) que va aguantar fins el descans (39-36).

Tampoc en el tercer quart va ser capaç el River de ficar terra per mig. La base fonamental del codi Peñarroya –defensa, defensa i defensa– funcionava i també la faceta de rebots. L'origen de les dificultats estava en el joc ofensiu. Entre que el Tenerife també s'aplicava i que es fallaven molts tirs sota cistella –sobretot Flis– no hi havia manera d'escapar-se. Circumstàncialment va ser en l'assignatura pendent del River, els tirs de tres, de d'on va començar a agafar un avantatge ja important. Flis i Bavosi van fer pujar el 58-50 (minut 28) i amb el 60-52 arrencava el darrer parcial.

La dinàmica dels últims deu minuts, evidentment, no va variar. E ncistellar era, com qui diu, marcar un gol. Passava el temps i el River mantenia i fins i tot ampliava la renda (66-54, minut 34) i sabia que el premi de jugar la Copa a casa tenia la clau en no encaixar punts. El 12-8 de parcial al quart periode ho diu tot però també suposava la victòria i la ovació d'unes graderies cada dia m-és plenes-