PUBLICITAT

La temporada d'hivern alleugera el nombre de població aturada

  • Un total de 611 persones busquen feina i malgrat la rebaixa dels darrers mesos, són 196 més que fa un any
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una persona demana informació al Servei d'Ocupació Foto: ORIOL LLAURADÓ

El nombre de persones inscrites al Servei d'Ocupació en recerca de feina, és a dir, aturades, ha disminuït els darrers mesos. Coincidint amb la campanya d'hivern, que comporta un volum important de contractacions a sectors com el de l'esquí o de l'hostaleria, el 2011 es va tancar amb 611 persones estan buscant ocupació laboral. Són 66 menys que els que hi havien el mes de novembre i 90 menys que a l'octubre, mes en què el Servei d'Ocupació va assolir el seu màxim històric.

Són, per tant, dos mesos consecutius de davallada del nombre de persones aturades, unes dades esperançadores tenint en compte la tendència del 2011. Només a l'agost i al gener hi havia menys persones desocupades que aquest darrer mes de l'any. Ara bé, malgrat la recuperació, no són dades positives si es comparen amb les de l'any passat, segons exposa el Departament d'Estadística. La tendència interanual és del 25% d'augment.

En xifres absolutes, aquest desembre busquen feina 196 persones més que el mateix mes de l'any passat. Paral·lelament, en un any han caigut de mitjana un 38,6% les ofertes laborals disponibles a ocupació. Actualment n'hi ha 257.

El grup que registra un nombre més alt de persones que busquen feina és el dels treballadors no qualificats, amb 130 demandes, seguit del dels artesans i treballadors qualificats de la indústria i la construcció, amb 112 sol·licituds, i del grup de treballadors de serveis, restauració, protecció i venedors, amb 108 demandes.

Si es tenen en compte també les persones que volen millorar la seva situació laboral, el Servei d'Ocupació comptava amb 779 inscrits a final d'any. De la mateixa manera que els aturats, el nombre de demandants buscant una millora laboral també continua creixent, encara que amb menor mesura amb un 7,2% de tendència anual.

En canvi, el nombre d'ofertes ha disminuït lleugerament, amb una tendència anyal negativa del 24,7%.

Menys prestació d'atur / D'altra banda, les dades d'Estadística posen de relleu que el nombre de beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària van situar-se en 74 persones al desembre, suposant una disminució de vint persones respecte al mes anterior. Per edats, continua sent la franja que va dels 40 als 59 anys, amb gairebé un 60%, la que registra un major nombre de beneficiaris. I també continuen sent els homes els que majoritàriament es beneficien de l'ajuda. Respecte a la nacionalitat, són els espanyols els que encapçalen la llista.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT