PUBLICITAT

Objectiu: convertir Andorra en el primer país resilient

  • Euroconsult, membre de l'estratègia per a la reducció de desastres de l'ONU
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La comitiva de tècnics que van visitar les proteccions a la Solana. Foto: EL PERIÒDIC

Convertir Andorra en el primer país del món 100% resilient, o el que és el mateix, preparat per afrontar qualsevol desastre natural. Aquest és l'objectiu que l'empresa Euroconsult s'ha fixat a mig termini, i que ho podrà fer amb la unió dels esforços de l'Administració central i les comunals. Euroconsult podrà arribar aquesta fita gràcies a l'assessorament que pot oferir al convertir-se en partner o soci de l'Estratègia Internacional per al Reducció de Desastres de les Nacions Unides (UNISDR). Aquest reconeixement, en paraules del cap de Riscos Naturals i Auscultacions del Terreny de l'empresa, Joan Torrebadella, és un reconeixement internacional que el situa al mateix nivell que multinacionals importants.

Aquesta petita empresa andorrana s'ha col·locat en el grup reduït de les 14 empreses d'arreu del món en el sector privat que formen part de UNISDR, o el que és el mateix, del grup assessor de governs, municipis, entitats, i altres organismes, en la lluita i gestió de desastres naturals.

Des del 2009 es va crear una campanya perquè les ciutats es convertiren en nuclis resilients, i tenir així tot un estudi que estableixi un protocol i els mitjans necessaris segons els desastres naturals. 950 ciutats s'han adherit a aquest projecte, i a Espanya només hi ha dos. L'objectiu que s'ha marcat Euroconsult, ara com a membre de la UNISDR , és que les set parròquies signin aquest compromís i realitzar un «estudi on s'estableixi el protocol i també els mitjans necessaris que té Andorra i una organització de tots ells per actuar segons els desastres», va explicar Torrebadella. El cap de Desastres Naturals d'Euroconsult, va explicar ahir que aquesta tasca no té perquè suposar una despesa a les arques públiques tot i que sí que es poden apuntar certes necessitats.

Aquest objectiu és compartit amb els mateixos responsables de Protecció Civil, que ja tenien sobre la taula la fita de convertir el Principat en un país resilient.

INVOLUCRACIÓ ACTIVA I RECONEIXEMENT / La participació de l'empresa andorrana a la UNISDR ajudarà a destacar el paper crucial del sector privat en el coneixement del risc i les iniciatives d'anticipació als desastres, la gestió i la mitigació dels desastres, a més de la missió de millorar la capacitat de recuperació local i nacional davant dels desastres mitjançant la sensibilització a través de la seva associació. Les possibles activitats internacionals que Euroconsult pugui efectuar dins d'aquest marc de col·laboració es desenvoluparan a través del consorci d'empreses andorranes E4G.

La representant especial per a la reducció de Desastres del Secretari General de les Nacions Unides, Margareta Wahlström, va agrair l'elecció d'Euroconsult com a membre de la UNISDR per «esdevenir un agent de canvi a través del seu paper crucial en la gestió de riscos de desastres i en la construcció de resiliència», va dir.

L'acceptació d'Euroconsult com a membre de l'ens de la ONU ha comportat que l'empresa s'involucri de forma activa en ajudar a la UNISDR en les zones més propenses a patir desastres, en assessorar l'ens en termes de gestió de desastres d'acord a la gran experiència adquirida al llarg dels anys i a col·laborar tant en l'àmbit local com nacional amb la UNISDR per tal de millorar la seguretat i resiliència de les ciutats.

El gerent d'Euroconsult, Joan Altimir, va presentar el passat 11 de novembre la conferència Resolució de problemes en la construcció de talussos al col·legi d'enginyers del Perú, per tal de mostrar-los els sistemes d'estabilització de talussos utilitzats a Andorra, explicant l'experiència d'aquesta empresa en aquest camp.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT