PUBLICITAT

Martí rep d'RTVA propostes que eviten els acomiadaments

  • La pilota la té ara l'Executiu, que no farà més reunions amb els treballadors
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un càmera d'Andorra Televisió durant un acte, ahir Foto: EL PERIÒDIC

Ahir a primera hora del matí els representants dels treballadors d'RTVA i el cap de Govern, Toni Martí, van reunir-se en el marc de les negociacions per reduir la despesa que genera la parapública. La reunió va ser fruit d'una trobada la setmana passada amb els mateixos actors, i en la qual el cap de Govern els va demanar que fessin propostes per tal de reduir aquesta despesa i evitar fer fora a un nombre elevat de treballadors, que s'ha xifrat en les 18 persones. Els treballadors han respòs a aquesta petició, amb un conjunt de propostes tant a llarg com a curt termini. Això sí, són propostes que cerquen la viabilitat de l'ens sense la necessitat d'acomiadar a cap treballador.

Martí va rebre les propostes i va informar que donava per finalitzades la ronda de trobades amb la plantilla. El Govern té ara la pilota i haurà de decidir si confia amb aquestes propostes o si segueix amb la intenció d'acomiadar a una part dels treballadors. El delegat de personal de la parapública, Carles Royo, va informar que ara es troben a l'espera de la resposta del Govern, que possiblement serà delegada a l'actual direcció d'RTVA, encapçalada per Jordi Marticella. El paper de Martí com a interlocutor va finalitzar ahir.

UNA TROBADA «CORDIAL» / Els treballadors han decidit no efectuar declaracions als mitjans de comunicació per no complicar més la delicada situació, i del contingut de la reunió d'ahir només van informar que la trobada va ser «cordial» i que els treballadors van fer un «esforç» per dotar de contingut les seves propostes d'optimització de la despesa. Durant la trobada, d'una hora i mitja de durada, Martí va mostrar una «bona predisposició» a estudiar-les, van informar.

Tot sembla indicar, però, que les opcions proposades pel personal no eren les que s'esperava el cap de Govern i tot apunta que les properes setmanes es donaran a conèixer el nom de les persones acomiadades. Les retallades a l'ens parapúblic han de suposar una rebaixa de gairebé el 18% de la despesa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT